ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Οδηγοί / Αναβάθμιση σε Fusion Drive, τι πρέπει να γνωρίζετε

Αναβάθμιση σε Fusion Drive, τι πρέπει να γνωρίζετε

356244fusiondrivebyprincesscakenikkid5itpg5

Χρήστες Mac computers σκέπονται αναβάθμιση του μηχανήματος τους με ένα Fusion Drive, ίσως αξιολογώντας και τις κριτικές στο δίκτυο που συνήθως είναι θετικές.

Βασικά λοιπόν, από πλευράς hardware, απαιτείται ένας δίσκος SSD με χωρητικότητα 120GB στην θέση του μηχανικού Macintosh HD και ένας μηχανικός δίσκος (HDD) με χωρητικότητα μέχρι 3TB στην θέση του DVD drive.

Όσο αφορά στην εγκατάσταση των δίσκων με DIY, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση σε iMac για παράδειγμα. Βεβαιωθείτε λοιπόν πρώτα, ότι μπορείτε να την διαχειριστείτε αποτελεσματικά, ενώ για την επακόλουθη διαδικασία software μπορείτε να επιλέξετε από πληθώρα οδηγών στο δίκτυο.

Όπως σε κάθε μια εγκατάσταση λοιπόν, η διάταξη Fusion Drive έχει κι αυτή τα συν και πλην της :

• Στα συν εντάσσονται το ενιαίο σύνολο, η αυτόματη λειτουργία, ταχύτητες σχεδόν SSD, οι μεγάλες χωρητικότητες.

• Στα πλην σε επαγγελματική χρήση εντάσσονται επεξεργασία video, φωτό, ήχου, όπου συχνά τα σχετικά αρχεία ξεπερνούν κατά πολύ σε μέγεθος τα 4GB με επακόλουθη μείωση των επιδόσεων ή της ταχύτητας αν προτιμάτε κατά την μεταφορά τους στον HDD.

▲ Συνιστάται ο δίσκος backup του Time Machine να είναι μόνιμα συνδεδεμένος στο μηχάνημα, αφού βλάβη στον ένα δίσκο συνεπάγεται απώλεια των data και στους δύο.

Πάντως μια πολύ καλή επιλογή είναι ο συνδυασμός δίσκου SSD / εξωτερικού δίσκου Thunderbold.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

Πηγή:Macnotes.gr 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.