Home / Απόψεις / Απενεργοποιώντας το iCloud από την συσκευή σας – Θα πρέπει να σας τρομάζει;

Απενεργοποιώντας το iCloud από την συσκευή σας – Θα πρέπει να σας τρομάζει;

Screen Shot 2014-12-15 at 20.38.12

Ως χρήστης της cloud υπηρεσίας της Apple από το iTools και έπειτα πολλές φορές κάνω το λάθος να πιστεύω πως οι περισσότεροι χρήστες iOS συσκευών χρησιμοποιούν το iCloud και το έχουν ενεργοποιημένο στις iOS συσκευές τους.

Η πραγματικότητα είναι όμως τελείως διαφορετική μιας και αρκετοί χρήστες ακόμη και από τον στενό μου κύκλο δεν το έχουν κάνει. Επίσης για κάποιον άπειρο με την εν λόγω υπηρεσία που την ενεργοποιήσει αλλά μετέπειτα θέλει να την απενεργοποιήσει η Apple έχει φροντίσει να κάνει αυτή την διαδικασία τρομακτική στα μάτια του, εξαιτίας κάποιων μηνυμάτων που εμφανίζει κατά την αλλαγή αυτή.

Το iCloud σας υπηρεσία είναι μια επιτυχία και μια επιβεβαίωση ενός από τα οράματα που είχε ο Steve Jobs. Πριν ένα χρόνο η Apple είχε 300 εκατομμύρια χρήστες της υπηρεσίες με τα νούμερα να έχουν αυξηθεί κατά πολύ από τότε.

Αν ανήκετε στην παραπάνω κατηγορία χρηστών τότε σίγουρα θα αναρωτιέστε γιατί οι υπόλοιποι χρήστες δεν το χρησιμοποιούν ή το απενεργοποιούν. Οι λόγοι είναι πολλοί αλλά ο βασικότερος είναι πως αρκετοί απλά δεν εμπιστεύονται μια τέτοια υπηρεσία. Επίσης γίνονται νευρικοί όταν πρέπει να βάλουν περισσότερο προσωπικά τους στοιχεία online.

Σίγουρα υπάρχουν πολλά θετικά του συγχρονισμού δεδομένων με το iCloud και με το νέο iCloud drive αλλά αυτό δεν σημαίνει πως κάποιος θα εμπιστευτεί μια τέτοια υπηρεσία εύκολα ακόμη και αν αυτή έρχεται από την Apple.

Άλλοι χρήστες πάλι με τα όσα έχουν ακούσει γύρω τους δεν εμπιστεύονται πλέον το iCloud και θέλουν να το απενεργοποιήσουν με μιας. Υπάρχει επίσης η κατηγορία χρηστών που επειδή έχουν ένα θέμα συγχρονισμού με μια συσκευή τους πρέπει να το απενεργοποιήσουν προσωρινά έστω.

Το πρόβλημα είναι πως η Apple προσπαθεί να σας αποτρέψει με τον χειρότερο τρόπο από το να απενεργοποιήσετε το iCloud σας. Ειδικά για κάποιον μη έμπειρο χρήστη τα μηνύματα που εμφανίζονται μόλις πάει κάποιος να κάνει κάτι τέτοιο το λιγότερο του δημιουργούν τρόμο και ανασφάλεια.

Για παράδειγμα δείτε τα παρακάτω screenshots από τον αρθρογράφο του iMore που εξαιτίας ενός προβλήματος συγχρονισμού “τόλμησε” να απενεργοποιήσει το iCloud.

scary-icloud-calendars

scary-icloud-docs

Σίγουρα κάποιοι καταλαβαίνετε τι θέλουν να που αυτά τα μηνύματα – Το τοπικό σας περιεχόμενο που συγχρονίστηκε με το iCloud, κάποιες φορές, θα διαγραφεί από το Mac σας. Δεν σημαίνει πως δεν θα μπορέσετε να συνδεθείτε εκ νέου και να συγχρονίσετε το περιεχόμενο σας και όλα σας τα δεδομένα.

Για τον απλό – μεσαίο σε εμπειρία χρήστη τα μηνύματα αυτά εστιάζουν σε μια μόνο λέξη, αυτή της διαγραφής.

Με τον όρο διαγραφή λοιπόν σκέφτονται αυτόματα πως θα χάσουν με μιας κάτι που έχουν τώρα και δεν θα το ανακτήσουν ποτέ!

Έτσι λοιπόν η εμπειρία που αποκομίζουν από αυτή την υπηρεσία της Apple δεν είναι η καλύτερη δυνατή μιας και αισθάνονται σαν κάποιος να τους φωνάζει “Μην τολμήσεις να το κάνεις”

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.