ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Αρκετοί έμποροι λιανικής πώλησης άρχισαν να τεστάρουν το CurrentC

Αρκετοί έμποροι λιανικής πώλησης άρχισαν να τεστάρουν το CurrentC

Σχεδόν τρία χρόνια μετά την Merchant Customer Exchange (MCX) που ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2012, αρκετοί Αμερικανοί  λιανοπωλητές και εστιατόρια που ανήκουν στην κοινοπραξία θα ξεκινήσουν τη δημόσια δοκιμή του CurrentC, αντίπαλου της Apple Pay στο Columbus του Οχάιο τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με την Wall Street Journal .

Το CurrentC είναι μια λύση για πληρωμές μέσω του κινητού τηλεφώνου που απαιτεί σάρωση ενός κωδικού QR με ένα smartphone για ανέπαφες πληρωμές από έναν τρεχούμενο λογαριασμό, δώρο κάρτα ή χρεωστική ιδιωτική κάρτα ή πιστωτική κάρτα. Η υπηρεσία δεν συνεργάζεται με μεγάλες τράπεζες-στις οποίες εκδίδονται πιστωτικές κάρτες, όπως η Visa ή MasterCard διότι οι λιανοπωλητές κοιτούν να αποφύγουν το μεγάλο κόστος τους.

currentc_phone-250x496

Έχει οριστεί να ξεκινήσουν δημόσια δοκιμές του CurrentC  γιατί ακριβώς αυτή την εβδομάδα λήγει το τριετές μονοπώλειο με το MCX , επιτρέποντας στους λιανοπωλητές να διερευνήσουν κι άλλες λύσεις πληρωμής μέσω κινητών τηλεφώνων κτλ. Χθες, μέλος  του MCX  Rite Aid άλλαξε πορεία και θα αρχίσει να δέχεται και την Apple Pay και την Google Wallet στις 15 Αυγούστου, εκτός βέβαια από την Android Pay που δεν είναι ακόμη διαθέσιμη.

Το Best Buy, ιδρυτικό μέλος του MCX, ξεκίνησε επίσης την αποδοχή της Apple Pay για-app αγορές τον Απρίλιο και ανακοίνωσε ότι η πλήρης υποστήριξη της Apple Pay θα φτάσει στα καταστημάτων των Best Buy στις ΗΠΑ λίγο αργότερα μέσα στο 2015. Οι λιανοπωλητές ηλεκτρονικών ειδών θα παρακολουθούν την περιορισμένη έκδοση του CurrentC που τρέχει, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη ότι θα υλοποιηθεί η εφαρμογή της πλατφόρμας στα καταστήματα.

Άλλα μέλη του MCX είναι τα 7-Eleven, Alon Brands, CVS, Darden Restaurants, HMSHost, Hy-Vee, του Lowe, Michaels, Publix, Sears, η Shell, Sunoco, Target και Walmart, μερικά από τα οποία έχουν επιβεβαιώσει ότι σχεδιάζουν να ξεκινήσουν το CurrentC στο μέλλον . Άλλοι εμπόροι λιανικής πώλησης παραμένουν στο στάδιο της διερεύνησης λύσεων των χωρίς επαφών πληρωμών ή την εγκατάσταση της απαραίτητης υποδομής για την υποστήριξη των συναλλαγών που βασίζονται με smartphone.

Σχολιασμός στο forum

About Christina Bourcha

Christina Bourcha
Η Χριστίνα είναι αρθρογράφος του Apple World Hellas.Είναι κάτοχος πτυχίου Ιστορίας και Εθνολογίας,μεταπτυχιακού στην διοίκηση σχολείων και πτυχίου Βοηθών Φαρμακείου (από σπόντα). Πρώτη και αγαπημένη συσκευή το iphone 3gs.Η πρώτη επαφή με την συσκευή ήταν πρωτόγνωρη!Προσεχώς κάτοχος imac και iphone 6 plus gold.Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την ζωγραφική,το διάβασμα και τη φωτογραφία.