ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / MacOS / Αυξημένη η πώληση Mac κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων

Αυξημένη η πώληση Mac κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων

Σύμφωνα με διάφορες πηγές η Apple είχε αύξηση των πωλήσεών της στους υπολογιστές Mac κατά την διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών, σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρονται στην ιστοσελίδα GartnerΣύμφωνα με αυτά τα στοιχεία η Apple απέστειλε 2.1 εκατομμύρια Mac κατά το 4ο τρίμηνο του 2014. Σε σύγκριση με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν για το 4ο τρίμηνο του 2013, οι πωλήσει αυξήθηκαν κατά 11.5% (την ίδια εποχή το 2013 η Apple σημείωσε πωλήσεις 1.9 εκατομμυρίων υπολογιστών Mac). Παρ’ όλα αυτά βέβαια, αν και στις πωλήσεις σημειώθηκε σημαντική αύξηση σε σχέση με τις αντίστοιχες πωλήσεις του 2013, η μετοχή της Apple σημείωσε κάποια ελαφρά μείωση, της τάξεως του 0.2% (από το 11.9% έπεσε στο 11.7%).

Παρά την πτώση της μετοχής στο 11.7%, η Apple αποτελεί την τρίτη σε σειρά μεγαλύτερη εταιρεία πωλήσεων υπολογιστών στις ΗΠΑ, με πρώτες την HP και Dell οι οποίες κατέχουν το 29.2% και 22.% των μετοχών της Αμερικανικής αγοράς, αντίστοιχα. Από την άλλη πλευρά, η Lenovo και ASUS έρχονται μετά την Apple με ποσοστά 10.2% και 6.8% αντίστοιχα, πράγμα το οποίο δείχνει πως η Apple έχει αυξήσει σημαντικά τις πωλήσεις τις παρά την αυξημένη τιμή των υπολογιστών που προσφέρει.

gartner_4Q14_us

Συνολικά οι παραγγελίες υπολογιστών που έγιναν στις ΗΠΑ υπολογίζονται στα 18.1 εκατομμύρια κατά την διάρκεια του τελευταίου τριμήνου του 2014, παρουσιάζοντας μια σχετική αύξηση της τάξεως του 13.1% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2013. Συγκεκριμένα, η HP είχε αύξηση στις πωλήσεις κατά 26.2%, η Lenovo 21.6%, η Dell 13.5% και τελευταία η Apple με 11.5%.

gartner_4Q14_us_trend

 

Εκτός από την Gartner, την ίδια έρευνα έκανε και η εταιρεία IDC η οποία παρουσίασε μια μικρή διαφορά στα αποτελέσματα που δημοσίευσε η Gartner. Πιο συγκεκριμένα:

  • Συνολικές πωλήσεις υπολογιστών της τάξεως των 17.6 εκατομμυρίων έναντι 18.1 που ανέφερε η Gartner
  • Συνολικές πωλήσεις υπολογιστών Apple της τάξεως των 2.2 εκατομμυρίων έναντι 2.1 που ανέφερε η Gartner
  • Αύξηση των συνολικών μετοχών της Apple της τάξεως του 12.7% έναντι της μείωσης που αναφέρει η Gartner της τάξεως του 11.7%

Παρόλα αυτά τα στοιχεία, θα πρέπει να αναφερθεί πως η Apple δεν ανήκει μέσα στις Top 5 εταιρείες πωλήσεων παγκοσμίως αν και σημειώνει τόσο μεγάλες ε

πιτυχίες στις πωλήσεις της στις ΗΠΑ. Τέλος πρέπει να αναφερθεί πως τα στοιχεία τα οποία παρουσιάζονται και από τις 2 εταιρίες, δεν είναι απόλυτα επιβεβαιωμένα καθώς υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν κατόπιν περαιτέρω έρευνας για τις πωλήσεις της κάθε εταιρείας.

Σχολιασμός στο φόρουμ

About Konstantinos Drosos (Κτηνιατρος)

Konstantinos Drosos (Κτηνιατρος)
Ο Κωνσταντίνος είναι αρθρογράφος του AppleWorldHellas και γνωστός ως ο Κτηνίατρος της κοινότητας. Είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μεταπτυχιακού Μηχανοτρονικής και Ρομποτικής. Μεγάλες τους αγάπες είναι τα gadget του, η κιθάρα και η φωτογραφική μηχανή του. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 6 Plus και το MacBook Pro. Στον ελεύθερο χρόνο ασχολείται ερασιτεχνικά με φωτογραφικά event καθώς και τον αθλητισμό που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Τέλος, είναι φανατικός οπαδός του ΠΑΟΚ και τρελαμένος με την Θεσσαλονίκη.