ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα μελλοντικό teardown του Apple Car

Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα μελλοντικό teardown του Apple Car

apple-car

Αν και σε αυτό το σημείο δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως το Apple Car θα δει το φως της αγοράς, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε το σίγουρο είναι πως η Apple έχει δαπανήσει ένα σημαντικό ποσοστό του ανθρώπινου δυναμικού και του budget της σε αυτό το μελλοντικό project. Ο ίδιος ο Tim Cook πρόσφατα ανέφερε πως θα υπάρξει “μια μεγάλη αλλαγή” στην αυτοκινητοβιομηχανία” και πως “τα αυτόνομα αυτοκίνητα γίνονται όλο και πιο σημαντικά”.

Από την πλευρά του ο ένας και μοναδικός “Steve Jobs” της αυτοκινητοβιομηχανίας, Elon Musk τόνισε για ακόμη μια φορά πως η κατασκευή ενός αυτοκινήτου είναι μια διαδικασία πολύ πιο σύνθετη από την κατασκευή καταναλωτικών ηλεκτρονικών αγαθών.

Έτσι λοιπόν και με βάση τα παραπάνω η Apple ψάχνει για συνεταίρους έτσι ώστε να συνεργαστεί για τα διαφορετικά στοιχεία του μελλοντικού της αυτοκινήτου.

Το  Re/code δημιούργησε ένα άρθρο που μας παρουσιάζει τους πιο πιθανούς υποψηφίους που μπορούν να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια.

Διαβάζουμε:

“Καμία από τις εταιρείες δεν επιβεβαίωσε πως είχε κάποια συζήτηση με την Apple σχετικά με ένα μελλοντικό αυτοκίνητο. Καμιά όμως επίσης δεν το αρνήθηκε κιόλας. Η Google, η Tesla και η ίδια η Apple αρνήθηκαν επίσης να κάνουν κάποιο σχόλιο.

Η λίστα παρακάτω δεν είναι εκτενής. Πάρα αυτά το Re/Code μίλησε με πολλούς ανθρώπους της αυτοκινητοβιομηχανίας και με καινοτόμες εταιρείες και σας παρουσιάζει τα εξής”

Το εξωτερικό του Apple Car θα μπορούσε κατά πάσα πιθανότητα να κατασκευαστεί από τις εν λόγω εταιρείες: Roush, Delphi, Edison2, Atieva και Renovo Motors. Η Roush, ήδη έχει στο ενεργητικό της την κατασκευή του εξωτερικού του πρωτότυπου αυτόνομου αυτοκινήτου της Google.

H Renovo πρόσφατα συνεργάστηκε με μηχανικούς του πανεπιστημίου του Stanford για την δημιουργία μιας αυτόνομης DeLorean.

Η Atieva έχει ιδρυθεί από ένα πρώην διευθυντή της Tesla και έχει πολλούς εργαζομένους από την Tesla με εξειδίκευση στην αυτονομία και τις μπαταρίες ενώ ήδη δουλεύουν πάνω σε ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

20151026-inside-self-driving-car1-2

Στο εσωτερικό και με βάση την τεχνολογία που θα προσέφερε αυτόνομες λειτουργίες συναντούμε τις Continental, Bosch και Frimo. Η Bosch έχει ένα εντυπωσιακό φάκελο στην αυτοκινητοβιομηχανία και είναι ο βασικός προμηθευτής πολλών εταιρειών στην αγορά αυτή ενώ έχει δημιουργήσει και την auto pilot δυνατότητα στα Tesla μοντέλα. Η εταιρεία επίσης δουλεύει πειραματικά σε μια αυτόνομη οδήγηση χρησιμοποιώντας ένα πρότυπο Tesla όχημα.

Η Continental είναι ένας ακόμη Tesla προμηθευτής και δουλεύει πάνω σε ένα σύστημα αυτόματων φρένων, ταχύτητας και τιμονιού.

Σχολιασμός στο φόρουμ

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.