ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Γιατί ο Steve Jobs έτρωγε πάντα μεσημεριανό μόνος του

Γιατί ο Steve Jobs έτρωγε πάντα μεσημεριανό μόνος του

article-2045852-0E3FF67400000578-745_634x381

Κατά την διάρκεια της ζωής του ο Steve Jobs ήταν οραματιστής, γκουρού, μια διάνοια αλλά και μέντορας για χιλιάδες εργαζομένους της Apple. Αλλά στην καφετέρια της εταιρείας ήταν ο άνθρωπος που κανένας δεν ήθελε να καθίσει να φάει δίπλα του.

Ο λόγος; όχι γιατί των θεωρούσαν περίεργο ή κάτι τέτοιο αλλά γιατί οι εργαζόμενοι φοβόντουσαν μια χάσουν την δουλειά τους.

Μιλώντας στο Business Insider ο David Black ένα πρώην υπάλληλος της Apple που δούλεψε για την εταιρεία για 12 χρόνια αναφέρει χαρακτηριστικά πως η καφετέρια του campus της Apple το μεσημεριανό για όλους θα τελείωνε μέσα στα πρώτα 15-20 λεπτά από την στιγμή που ο Steve Jobs θα εμφανιζόταν στο δωμάτιο.

“Κανένας δεν ήθελε να καθίσει μαζί του ή ακόμη κοντά του. Δεν ήθελαν να τους συμβεί κάτι απρόσμενο”

Στην πραγματικότητα ο Steve Jobs δεν ήταν κάποιος τύραννος αλλά είχε μια περίεργη αίσθηση του χιούμορ μιας και συχνά από το πουθενά ρωτούσε τους υπαλλήλους του πάνω σε τι δουλεύουν. Κάποιες φορές η ευθύτητα του και το βλέμμα του πάγωνε τους υπαλλήλους και τους στρεσάριζε μιας και φοβόντουσαν μην απαντούσαν κάτι λάθος.

Σε μια διαφορετική περίσταση ο Black εξιστορεί το εξής:

“Καθώς ο Jobs βρέθηκε στο ίδιο ασανσέρ με ένα νέο εργαζόμενο με εσωτερική υποτροφία των ρώτησε ευθέως με τι ασχολείται αυτή την περίοδο. Ο νέος άντρας απάντησε πως εργαζόταν πάνω στην ποιότητα υπηρεσιών ενός προϊόντος. Ο Jobs γύρισε τον κοίταξε κατάματα τότε και τον ρώτησε εκ νέου γιατί πηγαίνει κάτω με το ασανσέρ και πως θα έπρεπε να γυρίσει πίσω στην δουλειά άμεσα. Ο νέος χλώμιασε κάτι που έκανε τον Steve να χαμογελάσει και να του πει να χαλαρώσει μιας και του έκανε μόνο ένα αστείο”

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.