ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / MacOS / Δέχομαι και κάνω κλήσεις μέσω του iOS 8 στο iPad και στο OS X Yosemite | Εξήγηση

Δέχομαι και κάνω κλήσεις μέσω του iOS 8 στο iPad και στο OS X Yosemite | Εξήγηση

wwdc_2014_continuity_calling_icon

Όπως έχουμε αναφέρει ήδη σε προηγούμενα άρθρα μας το Continuity είναι ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά τόσο για το iOS 8 όσο και για το OS X Yosemite με την δυνατότητα αποδοχής κλήσεων να ξεχωρίζει. Το να μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει το Mac ή το iPad του σαν να ήταν τηλέφωνο είναι κάτι άκρως χρηστικό για όλους και παρακάτω σας εξηγούμε πως αυτό γίνεται.

Ξεκινώντας από τα βασικά να αναφέρουμε πως τα iPhone έχουν φυσικά και υποστηρίζουν cellular voice radios – η με απλά ελληνικά μπορούν να δεχτούν και να κάνουν κλήσεις μέσω του κλασικού δικτύου της τηλεφωνίας. Τα iPads έρχονται με μια τέτοια δυνατότητα ως επιλογή – τα γνωστά cellular μοντέλα αλλά δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο τηλεφωνικό δίκτυο. Από την πλευρά τους οι Macs δεν έχουν καμιά τέτοια δυνατότητα. Τόσο τα iPads όσο και τα Mac βασίζονται στο FaceTime της Apple για κλήσεις ή μέσω υπηρεσιών VOIP όπως είναι το Skype. Οι λύσεις αυτές βέβαια δεν βοηθούν όταν σας καλεί κάποιος στο iPhone σας και εσείς είστε στο άλλο δωμάτιο μπροστά από το iPad ή το Mac σας.

wwdc_2014_continuity_calling_mac_ui

Κάπου εδώ ξεκινάει η μαγεία του Continuity.

Άλλες συσκευές προσπάθησαν να λύσουν το παραπάνω πρόβλημα χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Bluetooth με ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας το οποίο καθιστούσε το tablet ή τον υπολογιστή σας ως ένα ασύρματο ακουστικό. Η Apple διαφοροποιείτε εδώ μιας και δεν χρησιμοποιεί την τεχνολογία του Bluetooth αλλά το ίδιο το WIFI της συσκευής το οποίο μιμείται το τηλεφωνικό δίκτυο.

wwdc_2014_continuity_calling_contacts

Αν το iPhone σας βρίσκεται στην εμβέλεια του Wi-Fi τότε οπουδήποτε και αν είναι οποιαδήποτε κλήση μπορεί να απαντηθεί από το ίδιο το iPhone ή το iPad σας. Το Continuity μπορεί να σας δείξει τον αριθμό που σας καλεί και το όνομα του ατόμου τόσο στο Mac όσο και στο iPad. Επίσης όπως και στο iPhone θα μπορείτε να βλέπετε και την φωτογραφία αυτού που σας καλεί. Εν συνεχεία με ένα από Swipe θα μπορείτε να αρνηθείτε ή να αποδεχτείτε την κλήση από όποια συσκευή σας είναι εύκαιρη εκείνη την στιγμή. Φυσικά ισχύει και το αντίστροφο και έτσι θα μπορείτε και εσείς να κάνετε κλήσεις από το iPad ή το Mac σας αρκεί το iPhone σας να είναι στο ίδιο τοπικό δίκτυο.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.