ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / MacOS / Δείτε αυτό το “τρελό” MacBook Pro concept που αντικαθιστά το πληκτρολόγιο

Δείτε αυτό το “τρελό” MacBook Pro concept που αντικαθιστά το πληκτρολόγιο

macbook-pro-concept

Ο Tim Cook έχει επανειλημμένα μέχρι και σήμερα ότι δεν έχει κάποιο πλάνο η Apple για να παρουσιάσει ένα MacBook με μια οθόνη αφής. Το παρακάτω concept πάει την φαντασία ένα βήμα παραπέρα και μας παρουσιάζει μια συσκευή όπου το πληκτρολόγιο έχει αντικατασταθεί με ένα μεγάλο touchpad.

pro_01

Μια τέτοια επιλογή με την αποκαθήλωση του πληκτρολογίου σίγουρα θα ξένιζε πάρα πολλούς αλλά όπως θα δείτε ο σχεδιαστής του εν λόγω concept Daniel Brunsteiner μας δείχνει πως κάποιος θα μπορούσε να κάνει μοναδικές ενέργειες με μια τέτοια πρωτότυπη διεπαφή.

Το touchpad ουσιαστικά θα λειτουργούσε ως ένα γιγάντιο Touch Bar/Πληκτρολόγιο/trackpad. Όλα τα βασικά πλήκτρα θα ήταν προσβάσιμα αλλά το trackpad θα μπορούσε δυναμικά να αλλάξει ανάλογα με το τι εργασία κάνει ο χρήστης.

pro_02

Με την χρήση της Taptic Engine, η Apple θα μπορούσε να δώσει την αίσθηση στους χρήστες ότι όντως πατούν φυσικά πλήκτρα. Επίσης κάποιος θα μπορεί με πολύ εύκολο τρόπο να χρησιμοποιήσει το Apple Pencil του για δημιουργία ακόμη μεγαλυτέρου pro περιεχομένου.

pro_03

pro_04

 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.