ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Δεν βρίσκονται αποδείξεις ότι η Apple συνομώτησε με δισκογραφικές για την κατάργηση της freemium music

Δεν βρίσκονται αποδείξεις ότι η Apple συνομώτησε με δισκογραφικές για την κατάργηση της freemium music

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αποτύχει στο να βρει αποδείξεις που να αποδεικνύουν ότι η  Apple συνωμότησε με διάφορες δισκογραφικές εταιρίες για να θέσει τέρμα σε δωρεάν υπηρεσίες streaming μουσικής, κάνοντας αναφορά το Re/code, επικαλούμενες πηγές με γνώση της έρευνας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μίλησε με πολλαπλές υπηρεσίες ψηφιακής μουσικής και δισκογραφικές εταιρείες, αλλά δεν ήταν σε θέση να βρει αποδεικτικά στοιχεία για παράνομες δραστηριότητες, θέτοντας τέλος στην αναζήτηση αυτή. Οι ερευνητές είπαν ”τα αρχεία θα παραμείνουν ανοιχτά”, ωστόσο, όπως το Spotify συνεχίζει με τις χορηγούμενες συνομιλίες με τις μεγάλες εταιρείες.

applemusic-800x496

 

Οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές άρχισαν να εξετάζουν τις συζητήσεις της Apple με δισκογραφικές τον Απρίλιο, λόγω ανησυχιών ότι η Apple θα χρησιμοποιήσει την επιρροή της για να πείσει τις μουσικές εταιρείες να θέσουν τέλος στις δωρεάν μουσικές υπηρεσίες όπως το Spotify. Η Apple Music, σε αντίθεση με το Spotify, δεν προσφέρει μια δωρεάν πρώτη ακρόαση.

Φήμες αργότερα είπαν ότι η Apple χρησιμοποίησε πράγματι τη δύναμή της στη μουσική βιομηχανία για να ωθήσει τις δισκογραφικές να σταματήσουν να παρέχουν τις επιλογές αδειοδότησης για freemium επίπεδα μουσικής , οδηγώντας σε έρευνες από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, δύο εκ των οποίων βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πηγές από το Re / code, κι ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει βρει αποδείξεις αθέμιτης σύμπραξης μεταξύ της Apple και των δισκογραφικών εταιρειών, έχει επίσης δρομολογήσει μια ξεχωριστή έρευνα για τις πολιτικές του App Store της Apple που αφορούν ανταγωνιστικές υπηρεσίες μουσικής.

Οι πολιτικές αυτές  επίσης επί του παρόντος εξετάζονται από την αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου(U.S. Federal Trade Commission), λόγω του 30 τοις εκατό της αμοιβής της εταιρείας που συλλέγει από την εφαρμογή. Η FTC ανησυχεί ότι η αμοιβή της Apple και οι πολιτικές της, όπως η απαγόρευση συνδέσης με άλλα καταστήματα, είναι παράνομη βάσει της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

Σχολιασμός στο forum

About Christina Bourcha

Christina Bourcha
Η Χριστίνα είναι αρθρογράφος του Apple World Hellas.Είναι κάτοχος πτυχίου Ιστορίας και Εθνολογίας,μεταπτυχιακού στην διοίκηση σχολείων και πτυχίου Βοηθών Φαρμακείου (από σπόντα). Πρώτη και αγαπημένη συσκευή το iphone 3gs.Η πρώτη επαφή με την συσκευή ήταν πρωτόγνωρη!Προσεχώς κάτοχος imac και iphone 6 plus gold.Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την ζωγραφική,το διάβασμα και τη φωτογραφία.