ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / MacOS / Δημιουργήμα της Apple η νέα θύρα USB-C

Δημιουργήμα της Apple η νέα θύρα USB-C

apple_usb-c_connector_on_12_inch_macbook

Το νέο MacBook αποχαιρέτισε το MagSafe, τις ThunderBolt θύρες, τις USB θύρες και τις αντικατέστησε με μια “μαγική” θύρα που ακούει στο όνομα USB-C και που μπορεί πρακτικά να παρέχει τα πάντα – ρεύμα, δεδομένα, βίντεο και πολλά ακόμη.

Για πολλούς αυτή η νέα θύρα φάνηκε σαν να ήρθε από το πουθενά αλλά σύμφωνα με τον John Gruber της Daring Fireball τα πράγματα και η ιστορία αυτής της θύρας είναι λίγο διαφορετικά και η δημιουργία της έχει στενή σχέση με την ίδια την Apple.

Συγκεκριμένα διαβάζουμε:

“Από ότι μου έχουν αναφέρει, η Apple θα πρέπει να πάρει και παίρνει συγχαρητήρια πίσω από την καινοτομία της νέας αυτή θύραs USB-C. H Αpple την δημιούργησε. Όμως το κάνεις κάτι τέτοιο διαθέσιμο στην αγορά έχει και ένα μεγάλο μέρος πολιτικής από πίσω. Έτσι ένας λόγος που η Apple δημόσια δεν βγαίνει να το παραδεχτεί ή να δηλώσει τον ακριβή ρόλο της σε αυτή την δημιουργία είναι πως πραγματικά θέλει η νέα αυτή θύρα να εμφανιστεί σε όλο και περισσότερα μηχανήματα ακόμη και του ανταγωνισμού και να υιοθετηθεί από πολλούς κατασκευαστές. Αν ξαφνικά διαφημιζόταν ως μια καθαρά Apple τεχνολογία τότε αυτό ίσως είχε αρνητικά αποτελέσματα στην διάδοση της.”

Εξάλλου είναι εύκολο να αντιληφθεί κάποιος πόσο κοντά στην φιλοσοφία της Apple είναι αυτή η νέα θύρα και έτσι να καταλάβει τον δημιουργό της. Αυτός είναι ακόμη ένας λόγος που η Apple δεν αισθάνεται την ανάγκη να βγει παραέξω και να το πει. Αντί αυτού η Apple την δημιούργησε και την έριξε στην αγορά πρώτα με το δικό της νέο MacBook ενώ είδαμε λίγες μέρες μετά και την Google να χρησιμοποιεί αυτή την νέα θύρα και στα νέα της Chromebook.

Σχολιασμός στο φόρουμ

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.