ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Οδηγοί / Διαχείριση του Battery Status menu

Διαχείριση του Battery Status menu

battery

Στo OS X Mavericks έχει ενσωματωθεί ένας αριθμός νέων τεχνολογιών που βελτιώνουν την αποδοτικότητα, την διάρκεια της μπαταρίας. Μεταξύ αυτών είναι τo Battery Status menu που επιτηρεί την τρέχουσα ανάλωση ενέργειας των εφαρμογών σε χρήση. Η δε σχετική ένδειξη είναι διαθέσιμη είτε το μηχάνημα είναι συνδεδεμένο στο ρεύμα ή όχι.

● Όταν οι εφαρμογές αναλώνουν μια μέση ποσότητα ενέργειας, το menu δείχνει “No Apps Using Significant Energy”.

● Όταν μια ή περισσότερες εφαρμογές αναλώνουν μεγαλύτερες του μέσου όρου ποσότητες ενέργειας, το menu δείχνει “Apps Using Significant Energy”, με παράλληλη εμφάνιση της εμπλεκόμενης εφαρμογής(ών).

Μερικές εφαρμογές μπορεί να αναλώνουν σημαντική ενέργεια ανάλογη με το τι κάνουν, κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Για παράδειγμα, σε συμπίεση ενός video στο iMovie, ή παίζοντας ένα απαιτητικό σε γραφικά παιγνίδι η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια απ’ ότι άλλες εφαρμογές.

Όταν όμως θεωρείτε ότι μια εφαρμογή εμφανίζεται αδικαιολόγητα στο menu, την κλείνετε και την ανοίγετε ξανά. Σε περίπτωση που το σύμπτωμα επιμείνει, πηγαίνετε /Applications ▹ Utilities και ανοίγετε το Activity Monitor για περαιτέρω αντιμετώπιση της κατάστασης.

Στο Energy Impact απεικονίζεται η επίπτωση της κάθε μιας ενεργού εφαρμογής στην ενέργεια της μπαταρίας, ενώ όσο μεγαλύτερη η τιμή τόσο μεγαλύτερη η επίπτωση της εφαρμογής. Παράλληλα, μπορεί η εφαρμογή να αναλώνει υψηλή RAM ή ποσοστό της CPU, κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι ίσως να υπάρχει θέμα.

Πηγή:Macnotes.gr 

Σχολιασμός στο φόρουμ

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.