ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Οδηγοί / Διαχείριση του Launchpad στο OS X

Διαχείριση του Launchpad στο OS X

launchpad_mavericks_style_icon_by_osullivanluke-d6rr18c

Το Launchpad, αποκαλούμενο από την Apple “home for your apps”, είναι η εφαρμογή όπου απεικονίζονται με τα εικονίδια τους όλες οι εγκατεστημένες στο μηχάνημα εφαρμογές. Εγγενώς δε, είναι προσβάσιμο από το Dock.

Παρ’ ότι οι εφαρμογές ή τα εικονίδια τους αν προτιμάτε δεν απεικονίζονται κατά αλφαβητική σειρά, μπορεί να εντοπισθούν πολύ εύκολα μέσω του διαθέσιμου παράθυρου αναζήτησης και να ενεργοποιηθούν στη συνέχεια.

Ενώ με πατημένο το ποντίκι μπορείτε να σύρετε το εικονίδιο της κάθε εφαρμογής όπου σας εξυπηρετεί και για μεταφορά του σε διπλανή σελίδα το σύρετε στην δεξιά ή αριστερή πλευρά της σελίδας.

Κυρίως όμως, οι εφαρμογές που έχουν κατέβει από το Mac App Store μπορεί να απεγκατασταθούν με ασφάλεια. Αρκεί να πατήσετε το πλήκτρο alt, οπότε τα εικονίδια όλων των εφαρμογών αρχίζουν να τρεμοπαίζουν, ενώ τα εικονίδια εφαρμογών του Store επισημαίνονται με ένα x. Click επάνω του, Delete και η εφαρμογή απεγκαταστάθηκε.

Όμως σε αλλοίωση της database του, μπορεί το Launchpad να συμπεριφέρεται περίεργα. Δηλαδή εικονίδια ενεργών εφαρμογών που κατέβηκαν εκτός Store να μην εμφανίζονται πλέον, ή να εμφανίζονται παρ’ ότι η εφαρμογή έχει απεγκατασταθεί. ‘Η σε πλήρη αλλοίωση της database μπορεί να μην εμφανίζεται ακόμη και κανένα εικονίδιο.

Πηγαίνετε λοιπόν /Applcations ▹ Utilities, ανοίγετε το Terminal, copy/paste την εντολή και Enter ώστε να αναδημιουργηθεί (rebuild) η database.

rm ~/Library/Application\ Support/Dock/*.db; killall Dock

▲ Να έχετε υπ’ όψη σας ότι στο Desktop θα επανέλθει το εγγενές wallpaper της τρέχουσας έκδοσης του OS X, ενώ τα εικονίδια των εφαρμογών θα αναδιαταχθούν χωρίς αλφαβητική σειρά.

 

Σχολιασμός στο φόρουμ 

Πηγή:Macnotes.gr 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.