ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Απόψεις / Είναι καιρός να παραδεχτούμε πως το Apple Watch είναι μια επιτυχία

Είναι καιρός να παραδεχτούμε πως το Apple Watch είναι μια επιτυχία

apple-watch-series-2-water-1473273828-5khm-full-width-inline

Υπάρχει μια περίεργη αίσθηση στην κοινότητα της τεχνολογίας σχετικά με το Apple Watch που το θέλει να είναι μια αποτυχία και μια γενική απογοήτευση. Αυτό είναι πολύ παράδοξο μιας και το Apple Watch στην αγορά των wearables σημειώνει ρεκόρ πωλήσεων.

Από την ομιλία του Tim Cook χθες στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Apple:

“Ήταν επίσης το καλύτερο τρίμηνο μας για το Apple Watch τόσο σε πωλήσεις όσο και σε κέρδη. Την περίοδο των εορτών η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη που δεν προλαβαίναμε να παράγουμε αρκετά. Το Apple Watch είναι το πρώτο smartwatch σε πωλήσεις στον κόσμο και επίσης το πιο αγαπημένο με τους καταναλωτές να το φέρνουν πρώτο και σε αυτό τον τομέα. Το Apple Watch είναι η ιδανική συσκευή για μια καλύτερη και πιο υγιεινή ζωή και αποτελεί το χρυσό στάνταρ για όλα τα smartwatches. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι για το Apple Watch”

H Apple όπως έχουμε αναφέρει δεν αναλύει τον αριθμό των πωλήσεων για το Apple Watch όπως κάνει με τα iPhone, iPad και Mac.

Οι εκτιμήσεις λοιπόν κάνουν λόγο για πωλήσεις την περίοδο των εορτών που άγγιξαν τα 5.4 εκατομμύρια Apple Watches. Για παράδειγμα αυτός είναι ο ίδιος αριθμός Mac που πούλησε η Apple για την ίδια περίοδο. Επίσης αυτό σημαίνει πως μέχρι σήμερα η Apple έχει πουλήσει γύρω στα 25 εκατομμύρια Apple Watches.

Σίγουρα δεν είναι το ίδιο με το iPhone αλλά αν μην τι άλλο τα παραπάνω νούμερα εντυπωσιάζουν.

Μέσα σε όλα αυτά να τονίσουμε πως η αντιμετώπιση που έχει από την τεχνολογική κοινότητα είναι αυτή του πεσιμισμού σε αντίθεση για παράδειγμα με αυτή που απολαμβάνει η FitBit.

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως το Apple Watch ηγείται της εν λόγω κατηγορίας και μάλιστα όχι μόνο των smartwatches αλλά συνολικά των wearable συσκευών.

Σήμερα το Apple Watch αποτελεί ένα μοναδικό και καινοτόμο αξεσουάρ για το iPhone, αύριο και με την ορμή που έχει το όριο του μπορεί να γίνει και μάλιστα εύκολα ο ουρανός.

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.