ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / Είναι το Android ο πραγματικός στόχος της νέας δικαστικής διαμάχης μεταξύ Apple και Samsung;

Είναι το Android ο πραγματικός στόχος της νέας δικαστικής διαμάχης μεταξύ Apple και Samsung;

android

Άρθρα τόσο από το  The New York Times αλλά και την The Wall Street Journal υποστηρίζουν σήμερα πως ο πραγματικός στόχος της νέας δικαστικής διαμάχης που ξεκίνησε σήμερα μεταξύ Apple και Samsung έχει ως πραγματικό στόχο το Android.

Μερικά χαρακτηριστικά των Samsung συσκευών για τα οποία η Apple έχει καταθέσει μήνυση αφορούν το Android λειτουργικό σύστημα, που αυτή την στιγμή είναι το πιο δημοφιλές λειτουργικό που βρίσκεται σε δισεκατομμύρια συσκευών. Αυτό σημαίνει πως αν η Apple κερδίσει η Google θα υποχρεωθεί να αλλάξει σημαντικά τον κεντρικό πυρήνα του Android όχι μόνο σε συσκευές της Samsung αλλά σε όλες.

Η Apple ζητάει αποζημιώσεις ύψους $2 δις για 5 πατέντες τις οποίες υποστηρίζει πως η Samsung καταπάτησε ενώ από την πλευρά του ο Κορεατικός κολοσσός κατηγορεί την Apple για καταπάτηση 2 πατεντών.

Η Apple υποστηρίζει πως χαρακτηριστικά όπως το slide-to-unlock καθώς και η δυνατότητα του να κάνει ο χρήστης αναζήτηση στην συσκευή του και στο Internet είναι δικές της πατέντες. Από την πλευρά της η Samsung υποστηρίζει πως τα χαρακτηριστικά αυτά είχαν αναπτυχθεί στο Android πολύ πριν την επίσημη κυκλοφορία του iPhone.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου στην Samsung πως όντας καταπάτησε την πατέντα της αυτόματης συμπλήρωσης της Apple και έτσι κρίθηκε ένοχη. Βέβαια και εδώ η συγκεκριμένη ιδιότητα είναι χαρακτηριστικό του βασικού πυρήνα του Android.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.