ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / App Store / Εκτεταμένη κλοπή κωδικών σε social media εντόπισε εταιρεία ασφαλείας

Εκτεταμένη κλοπή κωδικών σε social media εντόπισε εταιρεία ασφαλείας

hacker

Εταιρεία υπηρεσιών ασφαλείας δημοσίευσε ανακοίνωση για εκτεταμένη κλοπή κωδικών χρηστών από διάφορες ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και τα Facebook, Google, Twitter και Yahoo.

Η υποκλοπή σημειώθηκε μέσω κακόβουλου λογισμικού (keylogging) που είχε εγκατασταθεί σε υπολογιστές, χωρίς όμως να αναφέρεται ο αριθμός των «μολυσμένων» υπολογιστών.

Το λογισμικό κατέγραφε τους κωδικούς και τα «ονόματα χρήστη», όταν οι χρήστες τα πληκτρολογούσαν και στη συνέχεια έστελνε τα δεδομένα σε ένα σέρβερ που έλεγχαν οι χάκερ.

Ερευνητές της εταιρείας Trustwave εντόπισαν ένα σέρβερ στην Ολλανδία, ο οποίος περιείχε προσωπικούς κωδικούς για πάνω από 93.000 ιστότοπους. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται δεδομένα για 318.000 λογαριασμούς στο Facebook, 70.000 στο Gmail, Google+ και YouTube, 60.000 στο Yahoo και 22.000 στο Twitter.

Η Trustwave ενημέρωσε τις εταιρείες, οι χρήστες των οποίων είχαν πέσει θύματα.

Σύμφωνα με το CNN, Facebook, LinkedIn και Twitter ενημέρωσαν τους χρήστες και επανέφεραν τους κωδικούς, ενώ η Google αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Πηγή:Newsbeast.gr

Σχολιασμός στο φόρουμ

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.