ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / MacOS / Η αναφορά του CFO της Intel για τα ARM-based chips της Apple

Η αναφορά του CFO της Intel για τα ARM-based chips της Apple

intel_hero

Σύμφωνα με τις πρόσφατες φήμες από πολλούς αναλυτές, η Apple ετοιμάζεται να κάνει στροφή στου επεξεργαστές ARM και να αφήσει πίσω τους επεξεργαστές της Intel. Ωστόσο, βασιζόμενος σε αυτή την φήμη, ο chief financial officer της Intel, Stacy Smith, ανέφερε πως η Apple θα κάνει ένα μεγάλο βήμα σε περίπτωση που θα μεταφερθεί στα Chipset της ARM αλλά θα πρέπει ωστόσο να αναλογιστεί το συνολικό performanc της κάθε συσκευής.

Σύμφωνα με το Business Insider αναφέρονται τα εξής:

“Our leadership over the rest of the industry is extending,” Smith said. “We’re not delayed relative to the industry. We’re actually ahead of the industry.”

“For a customer like Apple you’d have to take a big step off performance to step off our architecture,” Smith said. “That is what in essence enables us to win across different customers.”

Έχουμε δει κατά καιρούς πως η Apple έχει αναλάβει τον σχεδιασμό κάποιων δικών της υλικών τα οποία θα χρησιμοποιήσει για τις συσκευές της και άλλωστε κάθε μεγάλη εταιρεία σαν την Apple θα έκανε κάτι τέτοιο. Αλλά η στροφή της Apple στον σχεδιασμό νέων chipset αποτελεί καθαρά ξεχωριστό κομμάτι της όλης υπόθεσης. Παρά τις καθυστερήσεις της Broadwell, θα πρέπει η Apple να βρει κάποια σοβαρά στοιχεία που θα την κάνει να στραφεί στους νέους επεξεργαστές από την ARM.

Πέρα από όλα τα άλλα, τέτοιες φήμες, μόνο καλό θα μπορούν να κάνουν, τόσο σε επίπεδο εταιρείας όσο και επίπεδο καταναλλωτή, καθώς θα οδηγήσει την Intel στο να κρατήσει σε υψηλά επίπεδα τους επόμενους επεξεργαστές που θα χρησιμοποιηθούν στους επόμενους Mac υπολογιστές.

Σχολιασμός στο φόρουμ

About Konstantinos Drosos (Κτηνιατρος)

Konstantinos Drosos (Κτηνιατρος)
Ο Κωνσταντίνος είναι αρθρογράφος του AppleWorldHellas και γνωστός ως ο Κτηνίατρος της κοινότητας. Είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μεταπτυχιακού Μηχανοτρονικής και Ρομποτικής. Μεγάλες τους αγάπες είναι τα gadget του, η κιθάρα και η φωτογραφική μηχανή του. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 6 Plus και το MacBook Pro. Στον ελεύθερο χρόνο ασχολείται ερασιτεχνικά με φωτογραφικά event καθώς και τον αθλητισμό που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Τέλος, είναι φανατικός οπαδός του ΠΑΟΚ και τρελαμένος με την Θεσσαλονίκη.