ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Η ιστορία πίσω από την φανταστική τοιχογραφία του Apple Store στην Hangzhou [Video]

Η ιστορία πίσω από την φανταστική τοιχογραφία του Apple Store στην Hangzhou [Video]

apple-mural-china-640x405

To νέο και επιβλητικό κατάστημα της Apple στην Κίνα και συγκεκριμένα στην Hangzhou έχει ξεσηκώσει τεράστιο ενθουσιασμό παρά το γεγονός πως κανείς ακόμη δεν γνωρίζει πως είναι εξωτερικά. Αυτό οφείλετε στο γεγονός πως η Apple το έχει καλύψει με μια γιγαντίαια τοιχογραφία.

Έτσι λοιπόν αντί η Apple να καλύψει το εξωτερικό με ένα βαρετό λευκό κουτί συνεργάστηκε με τον διάσημο καλλιγράφο Wang Dongling και δημιούργησε μια τοιχογραφία – mural όπου αναγράφεται ένα υπέροχο ποίημα.

Praising West Lake in the Rain

Shimmering water on sunny days
Blurred mountains through rainy haze
West Lake is like the beauty, Xizi
With light or heavy makeup, always beautiful

Η Apple δημοσιοποίησε μάλιστα σήμερα ένα βίντεο και μας δείχνει στιγμιότυπα πίσω από αυτή την κατασκευή. Ο Dongling είναι ένας μοναδικό καλλιτέχνης γνωστός για τα πειράματα του στην δημιουργία μιας καλλιγραφικής οπτικής που συνδυάζει στοιχεία από την Δύση και την Κίνα.

“Οι γραμμές στην καλλιγραφία πρέπει να έχουν ζωή” αναφέρει χαρακτηριστικά ο καλλιτέχνης στο βίντεο. “Πρέπει να έχουν μια αισθητική. Μια μαγική ενέργεια που να πηγάζει από την φύση” τονίζει χαρακτηριστικά.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο παρακάτω:

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.