ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / Η υπηρεσία της Apple Find my iPhone σώζει μια ακόμη ανθρώπινη ζωή

Η υπηρεσία της Apple Find my iPhone σώζει μια ακόμη ανθρώπινη ζωή

iphonecrash-640x424

To Find My iPhone έχει χρησιμοποιηθεί άπειρες φορές στην περίπτωση κλεμμένων συσκευών αλλά πολλές φορές γίνεται και εργαλείο ακόμη και για να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή.

Η απίστευτη ιστορία έχει να κάνει με την Melissa Vasquez που ήταν ακινητοποιημένη για περισσότερες από 17 ώρες όταν το αυτοκίνητο της έπεσε σε μια χαράδρα. Η ίδια από την πρόσκρουση είχε εκτοξευτεί εκτός αυτοκινήτου. Οι δικοί της κινητοποιήθηκαν όταν το πρόγραμμα στο αυτοκίνητο της, OnStar, έδειξε την πρόσκρουση αλλά όταν βρέθηκαν στο σημείο που υπέδειξε αυτό, δεν βρήκαν τίποτα.

12 ώρες μετά η οικογένεια της την ανέφερε ως αγνοούμενη  και χρειάστηκε ένας αστυνομικός με τεχνικές γνώσεις να σκεφτεί πως θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το iPad της για τον εντοπισμό της αν γνώριζε το iTunes password της.

Ο αστυνομικός λοιπόν David Cameron ρώτησε την οικογένεια αν η εξαφανισμένη γυναίκα είχε και iPhone και όταν το επιβεβαίωσε μετά από προσπάθειες κατάφερε να εισέλθει στον λογαριασμό της και να την εντοπίσει μέσω του Find my iPhone.

Ο ίδιος ο αστυνομικός δήλωσε:

“Έκανα κάποιες προβλέψεις για μια σειρά από αριθμούς οι άνθρωποι χρησιμοποιούν για κωδικούς και με την τρίτη προσπάθεια τα κατάφερα. Πραγματικά πρέπει να είχε φύλακα άγγελο μιας και πολλές συμπτώσεις ήταν προς το μέρος της που αν δεν είχαν γίνει θα μιλούσαμε για μια τελείως διαφορετική ιστορία σήμερα”

Η γυναίκα τελικά διασώθηκε και τώρα αναρρώνει σε νοσοκομείο της περιοχής της.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.