ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Η υπομονή του Steve Jobs είχε εξαντληθεί με την Google πολύ πριν το λανσάρισμα του iPhone

Η υπομονή του Steve Jobs είχε εξαντληθεί με την Google πολύ πριν το λανσάρισμα του iPhone

000_was688505.si

Αν έχετε δώσει βάση στην συνεχιζόμενη διαμάχη μεταξύ Apple και Google στα πρόσφατα χρόνια μπορεί να νομίζετε πως η αιτία και αφορμή ήταν η απόφαση της Google να δημιουργήσει έναν ανταγωνιστή για το iPhone την στιγμή που ο CEO της είχε πρόσβαση σε όλα τα προσχέδια του και ήξερα τα πλάνα της Apple πριν το λανσάρισμα του.

Σύμφωνα όμως με πρόσφατα email που είδαν το φως της δημοσιότητας από τον Sergey Brin το 2005 δείχνουν μια τεταμένη κατάσταση ανάμεσα στις δύο εταιρείες με αποτέλεσμα η παρουσίαση του Android να μην ήταν η αιτία αλλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και έκανε τον Steve Jobs να θέλει να ξεκινήσει θερμοπυρηνικό πόλεμο με την Google.

screen-shot-2014-03-23-at-9-52-01-am

Σε ένα από αυτά τα email που μπορείτε να δείτε παραπάνω ο Brin αναφέρει ότι ο Jobs είπε πως “αν προσλάβετε έστω και έναν από τους μηχανικούς μας του Safari αυτό θα σημαίνει πόλεμο” Δεν είναι κρυφό μυστικό το γεγονός πως ο Jobs εκνευριζόταν ιδιαίτερα όταν προϊόντα δεν πετύχαιναν τους στόχους του αλλά στην προκείμενη περίπτωση έχουμε ένα Steve Jobs να απειλή στα ίσα μια φιλική τότε εταιρεία.

Ο λόγος για την αντίδραση αυτή του Jobs; Σύμφωνα με άλλο email η Google είχε ξεκινήσει να επικοινωνεί με μηχανικούς της Apple προσπαθώντας να τους δελεάσει για να ενταχθούν στο δυναμικό της και να δουλέψουν πάνω στον δικό της πλοηγό Chrome. O Jobs όταν το έμαθε έγινε έξαλλος!!

Τελικά οι δύο εταιρείες υπογράψανε ένα προσύμφωνο έτσι ώστε να μην μπορεί η μια να προσλάβει υπαλλήλους από την άλλη αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει και το ποτήρι είχε ραγίσει πλέον…

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.