ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Η Apple αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι developers μπορούν να χρησιμοποιούν τα δεδομένα του HealthKit

Η Apple αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι developers μπορούν να χρησιμοποιούν τα δεδομένα του HealthKit

health_hero_2x

Η Apple, ανανέωσε τους κανόνες της στο iOS 8 ώστε να καταστήσει σαφές στους προγραμματιστές εφαρμογών ότι δεν θα μπορούν να συλλέγουν αβίαστα πληροφορίες απο την πλατφόρμα του HealthKit. Η αλλαγή αυτή έρχεται εγκαίρως και λίγες μέρες πριν την επίσημη παρουσίαση στις 9 Σεπτεμβρίου.

Αυτή η κίνηση ήταν αναμενόμενη, γιατί η Apple δεν θα άλλαζε τον τρόπο λειτουργίας της, ειδικά για έναν τομέα που αφορά σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Παρόμοια πολιτική εφαρμόζει και για το TouchID που όχι μόνο δεν επιτρέπει σε τρίτους να αποθηκεύουν πληροφορίες αποτυπωμάτων αλλά δεν τους επιτρέπει να έχουν καν πρόσβαση σε αυτά.

Παρ’ όλ’ αυτά υπάρχει μια μικρή εξαίρεση……..Η Apple θα επιτρέπει την συλλογή και τον διαμοιρασμό δεδομένων υγείας απο τους χρήστες αν και μόνο αν χρησιμοποιηθούν για ιατρική έρευνα. Ακόμα κι αυτό όμως για να πραγματοποιηθεί, θα πρέπει ο καταναλωτής να συμφωνήσει ώστε τα δεδομένα του να είναι διαθέσιμα για τέτοιο σκοπό, σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να συμμετέχει κλείνοντας ένα διακόπτη που θα υπάρχει στο iOS 8.

σχολιασμός στο φόρουμ

About Dimitris Makris

Dimitris Makris
Ο Δημήτρης αγάπησε την Apple με την πρώτη ματιά. Από το iPhone 3G και έπειτα δημιούργησε το δικό του οικοσύστημα με συσκευές της Apple και την ακολουθεί πιστά εδώ και χρόνια. Έχει δικό του μαγαζί γνωστού παρόχου της Ελλάδας και έτσι γνωρίζει πολλά πράγματα εκ των έσω.