ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Η Apple αντιμέτωπη με ομαδική μήνυση

Η Apple αντιμέτωπη με ομαδική μήνυση

Η Apple έχει να  αντιμετωπίσει μια συλλογική αγωγή που ασκήθηκε εναντίον της από τους εργαζόμενους καταστήματος λιανικής στην Καλιφόρνια οι οποίοι υποβλήθηκαν σε συνεχείς ελέγχους των υπαρχόντων τους οι οποίοι και προκαλούνται συχνά με αποτέλεσμα να παραμένουνστην εργασία τους για 10 έως 15 λεπτά επιπλέον και αφού η βάρδιά τους είχε τελειώσει, όπως αναφέρει το Reuters.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν την υποβολή αυτή της Apple σε υποχρεωτικούς ελέγχους των εργαζομένων και των υπαρχόντων τους ήταν ντροπιαστική και ταπεινωτική, αφήνοντάς τους χωρίς αποζημίωση για τον επιπλέον χρόνο τους. Η ομάδα επιδιώκει αποζημίωση για απλήρωτους μισθούς, υπερωρίες και άλλες ανταμοιβές.

apple_store_genius_bar_official

 

Η μήνυση για πρώτη φορά κατατέθηκε το 2013 και μετά από ορισμένα νομικά εμπόδια που περιλάμβανε 2.014 απολύσεις, χορηγήθηκε καθεστώς τάξης σήμερα από των ΗΠΑ Επαρχιακό Δικαστή William Alsup στο Σαν Φρανσίσκο. Τα μέλη της κατηγορίας που συμμετέχουν στην αγωγή περιλαμβάνουν περισσότερους από 12.000 νυν και πρώην υπαλλήλους της Apple στην πολιτεία της Καλιφόρνια.

Οι Amanda Friekin και Dean Pelle, οι ενάγοντες που κατέθεσαν την αγωγή, ισχυρίστηκαν ότι οι έλεγχοι της τσάντας των υπαλλήλων από την Apple ήταν υποχρεωτικοί κάθε φορά που ένας αντιπρόσωπος πωλήσεων έφευγε από το κατάστημα και τέθηκαν σε εφαρμογή για την αποθάρρυνση και την αποφυγή της κλοπής. Αρκετοί εργαζόμενοι που υποβλήθηκαν σε αυτούς τους ελεγχους έστειλαν email στον Tim Cook το 2012, γράφοντας ότι οι διαχειριστές του μαγαζιού ήταν αναγκασμένοι να βλέπουν τους εργαζόμενους ως εγκληματίες και ότι οι έρευνες αυτές πολλές φορές εφαρμόζονταν μπροστά στα έκπληκτα μάτια των πελατών.

Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, η Apple υποστήριξε ότι η υπόθεση δεν θα πρέπει να πάρει την κατάσταση αγωγής, διότι δεν έκαναν όλοι οι manager ελέγχους και ότι οι έρευνες που έγιναν διήρκεσαν τόσο λίγο οπότε η αποζημίωση δεν ήταν απαραίτητη. Τώρα που το γεγονός το έχει λάβει το καθεστώς αγωγής, η αγωγή θα πάει σε δίκη.

Σχολιασμός στο forum

About Christina Bourcha

Christina Bourcha
Η Χριστίνα είναι αρθρογράφος του Apple World Hellas.Είναι κάτοχος πτυχίου Ιστορίας και Εθνολογίας,μεταπτυχιακού στην διοίκηση σχολείων και πτυχίου Βοηθών Φαρμακείου (από σπόντα). Πρώτη και αγαπημένη συσκευή το iphone 3gs.Η πρώτη επαφή με την συσκευή ήταν πρωτόγνωρη!Προσεχώς κάτοχος imac και iphone 6 plus gold.Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την ζωγραφική,το διάβασμα και τη φωτογραφία.