ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPad / Η Apple αρνείται να ξεκλειδώσει το iPad νεκρής γυναίκας

Η Apple αρνείται να ξεκλειδώσει το iPad νεκρής γυναίκας

102213_techtake_air_640

Κάθε τεχνολογικός κολοσσός συχνά πυκνά καλείται να δώσει απαντήσεις και σε μια σειρά θεμάτων ηθικής. Πρόσφατα λοιπόν η Apple κατηγορήθηκε πως έδειξε υπερβάλλον ζήλο και καθόλου κατανόηση μιας και αρνήθηκε να ξεκλειδώσει το iPad μιας γυναίκας που είχε πεθάνει στους δύο της γιους.

Η ατυχής γυναίκα ονόματι Andrea Grant, ήταν μόλις  59 χρονών όταν έχασε την μάχη με τον καρκίνο αφήνοντας την περιουσία της στους δύο λατρεμένους γιούς της.

Τα δύο αδέλφια ανέφεραν πως η μητέρα τους χρησιμοποιούσε το iPad της πολύ συχνά αλλά δεν πρόλαβε να πει σε κανένα από τους δύο τον Apple ID κωδικό της. Μετά το θάνατο της όταν τα δύο αδέλφια θελήσανε να κάνουν restore την συσκευή απευθύνθηκαν στην Apple η οποία τους απάντησε πως θα έπρεπε να έχουν γραπτή δήλωση από την μητέρα τους.

Όταν ενημέρωσαν την Apple πως η μητέρα τους είχε πεθάνει η Apple ζήτησε μια σειρά από πιστοποιητικά ακόμη και έκδοση εντολής από τοπικό δικαστήριο.

Οι δύο γιοι τελείως απογοητευμένοι από την συμπεριφορά της Apple την κατηγορούν σήμερα για τεράστια ψυχρότητα και έλλειψη κατανόησης από μια εταιρεία που θέλει όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν να ανήκουν όλοι οι χρήστες στην οικογένεια της.

Η Apple έχει αναβαθμίσει τον Φεβρουάριο τους κανόνες του iCloud λογαριασμού αναφέροντας ρητά πως ο λογαριασμός δεν μπορεί να μεταβιβαστεί σε τρίτους και πως στην περίπτωση θανάτου αυτός τερματίζεται οριστικά.

Σχολιασμός στο φόρουμ

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.