ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Η Apple βγάζει αυτοκίνητα στους δρόμους για να φτιάξει το δικό της street view!

Η Apple βγάζει αυτοκίνητα στους δρόμους για να φτιάξει το δικό της street view!

applemaps

 

Οι περισσότεροι από εσάς είστε εξοικειωμένοι με την εικόνα των περίφημων Google αυτοκινήτων με τα περίεργα καρούμπαλα στην οροφή τους που γράφουν ατελείωτα χιλιόμετρα ώστε να χαρτογραφήσουν κάθε πιθανή σπιθαμή.

Ε, λοιπόν, σε λίγο καιρό θα βλέπετε και αυτοκίνητα της Apple στον δρόμο σε μια προσπάθεια που ξεκίνησε η εταιρεία για να φτιάξει το δικό της street view.  H Apple έβγαλε ανακοίνωση γι’αυτό το νέο project το οποίο αρχικά θα ξεκινήσει στις ΗΠΑ, στο Η.Β. και στην Ιρλανδία. Μάλιστα επειδή είναι γνωστή η εμμονή που έχει η εταιρεία με την διαφύλαξη των προσωπικών στοιχείων (και καλά κάνει γι’αυτό την αγαπάμε), έχει δημιουργήσει dedicated site στο οποίο ενημερώνει πότε θα περάσει από συγκεκριμένες περιοχές ώστε να το γνωρίζουν άπαντες.

Επίσης η εταιρεία δηλώνει ότι “τα πρόσωπα και οι πινακίδες αυτοκινήτων θα είναι ασφαλώς θολωμένα”  για λόγους ασφαλείας, κάτι που καταδεικνύει ότι η εταιρεία δεν καλυτερεύει απλώς τους χάρτες της με αυτήν την κίνηση αλλά σκοπεύει να δημιουργήσει το δικό της street view. H είδηση αυτή έρχεται σαν συνέχεια της πρόσφατης αναβάθμισης που παρουσίασε για τους χάρτες στο WWDC, στην οποία προσέφερε υποστήριξη χαρτών για μέσα συγκοινωνίας.

 

σχολιασμός στο φόρουμ

About Dimitris Makris

Dimitris Makris
Ο Δημήτρης αγάπησε την Apple με την πρώτη ματιά. Από το iPhone 3G και έπειτα δημιούργησε το δικό του οικοσύστημα με συσκευές της Apple και την ακολουθεί πιστά εδώ και χρόνια. Έχει δικό του μαγαζί γνωστού παρόχου της Ελλάδας και έτσι γνωρίζει πολλά πράγματα εκ των έσω.