ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / Η Apple για κάθε iPhone 6S που πουλάει κερδίζει περίπου $500

Η Apple για κάθε iPhone 6S που πουλάει κερδίζει περίπου $500

iPhone-6s-installement-plan

Η Apple σύμφωνα με μια πρώτη ανάλυση κερδίζει περίπου $500 για κάθε iPhone 6S που πουλάει. H ανάλυση αυτή έγινε διαθέσιμη σήμερα από το BusinessInsider και έρχεται από την Bank of America.

Η επενδυτική τράπεζα υπολόγισε πως το κόστος των εξαρτημάτων του iPhone 6S για την Apple είναι τα $234 κάτι που κάνει την συσκευή λίγο πιο ακριβή στην συναρμολόγηση μιας και το iPhone 6 στοίχιζε στην Apple περί τα $200.

Το εν λόγω κόστος έχει υπολογιστεί χωρίς να συμπεριληφθεί το αντίστοιχο κόστος των εργατικών, της έρευνας, του λογισμικού, της αποστολής αλλά και του marketing.

Το 64 GB iPhone 6S έχει τιμή πώλησης $749 κάτι το οποίο σημαίνει πως η Apple κερδίζει περί τα $515 χωρίς όμως να έχουν υπολογιστεί τα παραπάνω κόστη που σίγουρα θα ρίξουν πιο χαμηλά το καθαρό κέρδος της Apple από κάθε συσκευή.

iPhone-6s-bill-of-material-Merril-Lync-chart-001

Ένα από τα πιο ακριβά εξαρτήματα στο iPhone 6S στοιχίζει $127 και για την ακρίβεια είναι όλα τα semiconductor κομμάτια της της συσκευής. Ο νέος Α9 επεξεργαστής στοιχίζει περίπου $25. Οι διάφοροι τώρα αισθητήρες όπως το Touch ID και όχι μόνο έχουν ένα κόστος συνολικό περί τα $22 ενώ τα 64 GB στοιχίζουν $20.

Το ακριβότερο όπως και αναμενόταν είναι η Retina HD οθόνη με την 3D Touch τεχνολογίας που κοστίζει περί τα $50 από μόνο του.

Σχολιασμός στο φόρουμ

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.