ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Η Apple δαπανάει $700Κ τον χρόνο για την ασφάλεια του Tim Cook

Η Apple δαπανάει $700Κ τον χρόνο για την ασφάλεια του Tim Cook

tim-cook

Ένας από τους αριθμούς που ξεχώρισαν στην προγραμματισμένη 14Α δήλωση της Apple στο Securities and Exchange Commission ήταν το ποσό που δαπανάει η εταιρεία τον χρόνο για την προστασία του CEO της Tim Cook.

Το Patently Apple εντόπισε αυτό τον αριθμό και με δημοσίευμα του αναφέρει συγκεκριμένα “security expenses in the amount of $699,133.”

Η αλήθεια είναι πως είναι σπάνιο φαινόμενο να δει κάποιος τον Tim Cook σε μια δημόσια εκδήλωση με άτομα ασφαλείας γύρω του αλλά σίγουρα αυτά τα άτομα υπάρχουν τόσο κατά τις δημόσιες εμφανίσεις του όσο και στο σπίτι του – είναι ένα σπίτι 4 υπνοδωματίων μόνο.

Αν μη τι άλλο ο συγκεκριμένος αριθμός είναι πολύ μικρός αν αναλογιστεί κανείς το προφίλ του Tim Cook που είναι CEO μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο. Το Fortune νωρίτερα φέτος είχε αποκαλύψει πως το αντίστοιχο ποσό για τον Jeff Bezo CEO της Amazon αγγίζει τα $1.6 εκατομμύρια ενώ το ποσό για τον CEO της Oracle Larry Ellison είναι $1.5 εκατομμύρια.

Το ποσό αυτό που δαπανάει η Apple σίγουρα έχει να κάνει αποκλειστικά με την προστασία του Tim Cook και έτσι σίγουρα αυτό γίνεται μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς τα μέτρα ασφαλείας και για τα υπόλοιπα υψηλόβαθμα στελέχη της Apple τόσο κατά την διάρκεια της εργασίας τους στο Campus της εταιρείας όσο και στα δημόσια event που οργανώνει η Apple ετήσια.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.