ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Η Apple εξαγοράζει την startup RealFace που έχει ειδίκευση την αναγνώριση προσώπου

Η Apple εξαγοράζει την startup RealFace που έχει ειδίκευση την αναγνώριση προσώπου

realface-iphone-8-facial-recognition

Σύμφωνα με το σίτε από το Ισραήλ Calcalist, η Apple προχώρησε στην εξαγορά μιας startup από την χώρα που ειδικεύεται στην αναγνώριση προσώπου με την ονομασία RealFace.

Η είδηση για αυτή την εξαγορά έρχονται την στιγμή που φουντώνουν οι φήμες για ένα χαρακτηριστικό αναγνώρισης προσώπου στο iOS και ενσωμάτωση του στο iPhone 8.

H RealFace είναι σχετικά μια νέα εταιρεία που έχει ιδρυθεί το 2014. Η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα λογισμικό αναγνώρισης προσώπου που δρα ως μια εναλλακτική λύση για την εξακρίβωση των στοιχείων ενός χρήστη.

Η εξαγορά φημολογείται πως άγγιξε τα 7 εκατομμύρια δολάρια αλλά ακόμη δεν έχουμε κάποια επίσημη θέση από καμία από τις δύο εταιρείες πάνω σε αυτό.

Η RealFace επίσης είχε δημιουργήσει μια εφαρμογή στο iPhone με την ονομασία Pickeez που χρησιμοποιεί μια τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου που αυτόματα διαλέγει τις καλύτερες φωτογραφίες του χρήστη από όλες τις κοινωνικές πλατφόρμες που είναι εγγεγραμμένος αυτός.

Το site της εταιρείας δεν είναι πλέον online κάτι που συνήθως συμβαίνει όταν μια εταιρεία εξαγοραστεί από την Apple.

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.