ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Η Apple εξαγόρασε τελικά την ‘Ottocat’ το 2013 για την ενίσχυση του App Store

Η Apple εξαγόρασε τελικά την ‘Ottocat’ το 2013 για την ενίσχυση του App Store

Screen Shot 2015-04-07 at 11.47.24

Μια νέα αναφορά του TechCrunch σήμερα κάνει λόγο πως η Apple εξαγόρασε τελικά πίσω το 2013 την startup Ottοcat έτσι ώστε να ενσωματώσει την τεχνογνωσία της και να παρουσιάσει το “Explore” tab στο App Store.

Η Ottocat είχε σαν βασικό την εργαλείο ένα λογισμικό που επέτρεπε με ευκολία την αναζήτηση και εύρεση εφαρμογών στο App Store χωρίζοντας όλες τις εφαρμογές σε υποκατηγορίες. Τον Οκτώβριο όμως του 2013 και από το πουθενά το site της start up έκλεισε.

Κανείς δεν φανταζόταν πως πίσω από αυτή την ενέργεια βρισκόταν η Apple μιας και δεν υπήρχαν αλλαγές στην εταιρεία και στο προφίλ των στελεχών αλλά ούτε και κάποια ειδοποίηση στους χρήστες του λογισμικού.

Η εξαγορά όμως τελικά όπως όλα δείχνουν σήμερα έγινε και η ανακάλυψη αυτή οφείλετε σε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Apple που έχει υπογραφεί από έναν από τους ιδρυτές της Ottacat και που περιγράφει ουσιαστικά την λειτουργία του “Explore” tab της Apple.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.