ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Η Apple κάλεσε οικονομολόγο για να αιτιολογήσει την αποζημίωση των $2 δις που ζητάει από την Samsung

Η Apple κάλεσε οικονομολόγο για να αιτιολογήσει την αποζημίωση των $2 δις που ζητάει από την Samsung

apple-money-logo

Η δίκη μεταξύ Apple και Samsung συνεχίζεται με την Apple να καλεί χθες στο βήμα έναν από τους καλύτερους οικονομολόγους και ειδικούς σε θέματα ζημιών, Chris Velturo, για να δώσει την δική του άποψη και να εξηγήσει γιατί η αστρονομική αποζημίωση των $2 δις που ζητάει η Apple από την Samsung είναι τεκμηριωμένη και βάση πραγματικών ζημιών.

Στην κατάθεση του λοιπόν αναφέρει:

“Είναι μια πολύ μεγάλη αγορά και η Samsung έχει καταφέρει να έχει πάρα πολλές πωλήσεις, η Samsung καταπάτησε τις πατέντες της Apple σε μια εποχή που η εν λόγω αγορά σημείωνε τεράστια κέρδη και πολλοί άνθρωποι αγόραζαν για πρώτη φορά ένα smartphone. To γεγονός αυτό της πρώτης αγοράς είναι πολύ σημαντικό για τον καταναλωτή για μελλοντικές αγορές smartphones και tablets από μια εταιρεία. Η Samsung βρήκε εκείνη την εποχή τα πάντα έτοιμα από την Apple και χρησιμοποίησε αυτή την γνώση για να γίνει πιο ανταγωνιστική η ίδια στην αγορά. Αυτό είχε μεγάλο αντίκτυπο στην Apple και εκείνη την περίοδο αλλά και μελλοντικά και με βάση αυτό κρίνω πως το πόσο της αποζημίωσης είναι απολύτως λογικό”

Για να προβεί στα παραπάνω συμπεράσματα ο Velturo ανέφερε πως η εταιρεία του δαπάνησε χιλιάδες ώρες μελετώντας την αγορά και τις πατέντες για τις οποίες γίνεται η δικαστική αυτή διαμάχη.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.