ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Η Apple ξεκίνησε να στέλνει ειδοποιήσεις όταν κάποιος κάνει log-in στο iCloud

Η Apple ξεκίνησε να στέλνει ειδοποιήσεις όταν κάποιος κάνει log-in στο iCloud

Μετά τον σχετικό πανικό που επικράτησε την περασμένη εβδομάδα, με την διαρροή γυμνών φωτογραφιών διαφόρων celebrities, ο Tim Cook υποσχέθηκε ότι η εταιρεία θα δώσει τεράστιο βάρος στο κομμάτι της ασφάλειας και θα δράσει το συντομότερο δυνατόν.

Σήμερα λοιπόν, χρήστες οι οποίοι έκαναν sign in στον λογαριασμό τους στο iCloud, έλαβαν mail που τους ενημέρωνε γι’ αυτήν τους την κίνηση. Προφανώς η Apple θεωρεί ότι όσο πιο σύντομα ενημερώνεται ο χρήστης τόσο περισσότερο κακό μπορεί να αποφευχθεί.

screen-shot-2014-09-08-at-15-39-22Η καινούρια υπηρεσία υποτίθεται ότι θα δουλεύει μόνο την 1η φορά που θα κάνει κάποιος log-in από κάποια συσκευή, έτσι ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο του spam και να γεμίζει το mailbox του χρήστη με άχρηστες ειδοποιήσεις. Το ίδιο θα συμβαίνει κι όταν κάποιος πραγματοποιεί αλλαγές προφίλ και κωδικό στον λογαριασμό του.

Τέλος, με την έλευση του iOS 8 , το επίπεδο ασφαλείας αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά μιας και οι iDevices θα κλειδώνουν με 2-step verification.

 

σχολιασμός στο φόρουμ

 

 

About Dimitris Makris

Dimitris Makris
Ο Δημήτρης αγάπησε την Apple με την πρώτη ματιά. Από το iPhone 3G και έπειτα δημιούργησε το δικό του οικοσύστημα με συσκευές της Apple και την ακολουθεί πιστά εδώ και χρόνια. Έχει δικό του μαγαζί γνωστού παρόχου της Ελλάδας και έτσι γνωρίζει πολλά πράγματα εκ των έσω.