ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Η Apple ξεκίνησε τις έρευνες για τον θάνατο του 15χρονου στο εργοστάσιο της Pegatron

Η Apple ξεκίνησε τις έρευνες για τον θάνατο του 15χρονου στο εργοστάσιο της Pegatron

working-condition-apple-foxconn-jabil

Το γύρω του κόσμου και όχι άδικα έκανε η είδηση που σας παρουσιάσαμε εδώ και η οποία ήθελε ένα 15χρονο παιδί να χάνει την ζωή του ενώ δούλευε κάτω από αντίξοες συνθήκες σε ένα από τα εργοστάσια της Pegatron, υπεύθυνα για την συναρμολόγηση του iPhone 5C, στην Σαγκάη.

Η China Labor Watch που έχει έδρα την Νέα Υόρκη ζήτησε επίμονο απόν την Apple να απαντήσει στο παραπάνω δημοσίευμα και την καλούσε να επανεξετάσει τις συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια συναρμολόγησης Apple συσκευών στην Ασία για ακόμη μια φορά.

Η Apple απάντησε αναφέροντας πως έχει στείλει ανεξάρτητους ερευνητές υγείας για να διερευνήσουν την υπόθεση.

“Αν και δεν βρήκαν αποδείξεις κατά την έρευνα τους σε σχέση με τις συνθήκες εργασίας κατανοούμε πως η δήλωση αυτή δεν απαλύνει σχεδόν καθόλου τον πόνο των οικογενειών που χάσανε του ανθρώπους τους”

“Η Apple δεσμεύεται μακροχρόνια στην προσφορά ασφαλών και υγειών συνθηκών εργασίας για κάθε εργαζόμενο μας στις αλυσίδες παραγωγής μας και έχουμε ήδη μια ομάδα μας που εργάζεται με την Pegatron για να διασφαλίσει την δήλωση μας αυτή”

Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε η Apple στην επίσημη ανακοίνωση της σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε και επανέφερε στην δημοσιότητα τα προβλήματα και τους θανάτους εργαζομένων σε εργοστάσια συναρμολόγησης στην Ασία.

Σχολιασμός στο φόρουμ

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.