ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Η Apple Ξεπερνάει την Google ως προς τον τίτλο της Παγκόσμιας και πολυτιμότερης μάρκας.

Η Apple Ξεπερνάει την Google ως προς τον τίτλο της Παγκόσμιας και πολυτιμότερης μάρκας.

Η Apple πήρε το όνομα της  πιο πολύτιμης παγκόσμιας μάρκας στην δέκατη ετήσια έκθεση της αξίας του εμπορικού σήματος της εταιρείας ερευνών αγοράς Millward Brown,όπου βλέπουμε μια αύξηση 67% στην αξία του εμπορικού σήματος για $ 246,900,000,000. Η εταιρεία που έχει την βάση της στο Cuppertino ξεπέρασε την Google, η οποία κατέλαβε την πρώτη θέση στην έκθεση του 2014, να διεκδικήσει εκ νέου την κορυφή της κατάταξης στη μελέτη για τέταρτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια. Δείτε τις ετήσιες εκθέσεις του BrandZ το 2011, το 2012 και το 2013 για την αναφορά.

2015-BrandZ-Rankings-Apple-800x379

 

Οι δέκα πιο πολύτιμες  παγκόσμιες μάρκες στην έκθεση αποτελούνται  σχεδόν εξ ολοκλήρου από τις τεχνολογικές  και τις τηλεπικοινωνιακές  εταιρείες, όπως  τη Microsoft, τη IBM, τη Visa, τη AT & T, Verizon, τη Coca-Cola, McDonald ‘s και Marlboro περιτριγυρίζοντας τη πρώτη δεκάδα μετά την Apple και τη Google. Άλλες αξιοσημείωτες τεχνολογικές εταιρείες στη λίστα περιλαμβάνουν το Facebook (12η), το Amazon (14η), την HP (39η), την Oracle (44η), την Samsung (45η) και το Twitter (92α).

Millward Brown εξηγεί ότι η μεθοδολογία αποτίμησης της μάρκας βασίζεται σε τρία εκατομμύρια καταναλωτές και πάνω από 100.000 διαφορετικά εμπορικά σήματα σε πάνω από 50 αγορές, με την έκκληση της μάρκας να αναμετράται σε σχέση με την πραγματική απόδοση των πωλήσεων. Η συνολική αξία του εμπορικού σήματος του δείκτη BrandZ είδε ένα 14% αύξηση από έτος σε έτος  και την ανάπτυξη σε 126% την τελευταία δεκαετία.

Σχολιασμός στο forum

About Christina Bourcha

Christina Bourcha
Η Χριστίνα είναι αρθρογράφος του Apple World Hellas.Είναι κάτοχος πτυχίου Ιστορίας και Εθνολογίας,μεταπτυχιακού στην διοίκηση σχολείων και πτυχίου Βοηθών Φαρμακείου (από σπόντα). Πρώτη και αγαπημένη συσκευή το iphone 3gs.Η πρώτη επαφή με την συσκευή ήταν πρωτόγνωρη!Προσεχώς κάτοχος imac και iphone 6 plus gold.Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την ζωγραφική,το διάβασμα και τη φωτογραφία.