ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Η Apple πήρε και επίσημα άδεια για τεστ οχημάτων αυτόματης οδήγησης

Η Apple πήρε και επίσημα άδεια για τεστ οχημάτων αυτόματης οδήγησης

Apple-Car-concept-DriversMagazine-001

Η Apple προστέθηκε στην λίστα με τις 29 εταιρείες, μέσα σε αυτές η Tesla, Google, Ford και Mercedes, που έχουν και επίσημα άδεια για να κάνουν τεστ ή σχεδιάζουν να κάνουν με οχήματα αυτόματης οδήγησης στην Καλιφόρνια.

Η άδεια αυτή επιτρέπει στην Apple να βγάλει στους δημόσιους δρόμους τέτοια αυτόματα οχήματα για λόγους τεστ και διαγνωστικών.

Αυτή την στιγμή δεν είναι σίγουρο αν η εταιρεία πήρε αυτή την άδεια γιατί θέλει να δοκιμάσει κάποια στιγμή το δικό της αυτόματο όχημα ή γιατί θέλει να κάνει τεστ με χαρακτηριστικά αυτόματης οδήγησης για κάποια μελλοντική έκδοση του CarPlay.

Αν η Apple αποφασίσει να δοκιμάσει ένα δικό της όχημα θα το ξέρουμε σύντομα μιας και όλοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν μια δημόσια έκθεση για αυτό.

Η σημερινή παραπάνω είδηση είναι μια επιβεβαίωση πως η Apple συνεχίζει να δουλεύει είτε σε ένα εντελώς δικό της όχημα ή σε κάποιο λογισμικό για κάτι τέτοιο.

Αυτή την στιγμή η Apple φέρετε να ζήτησε να κάνει τεστ σε 3 2015 Lexus RX450h οχήματα.

Τέλος να αναφέρουμε πως εδώ και καιρό η Apple δουλεύει πολύ εντατικά πάνω σε αλγόριθμους μηχανικής μάθησης και αυτόνομα συστήματα που φυσικά έχουν και εφαρμογή στην αυτοκινητοβιομηχανία.

 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.