ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / Η Apple παρουσίασε το Family Sharing για το iOS 8

Η Apple παρουσίασε το Family Sharing για το iOS 8

Family-Sharing-iPhone-1

Είναι η αλήθεια πως η Apple δέχτηκε μεγάλη κριτική τα τελευταία χρόνια για την γονική παρακολούθηση στο App Store ή καλύτερα για την έλλειψη αυτής. Πολλά φαινόμενα όπου παιδιά σπατάλησαν χιλιάδες  ευρώ σε in-app purchases είδαν το φως της δημοσιότητας.

Προσπαθώντας να εξαλείψει αυτό το φαινόμενο μια και καλή η Apple μας παρουσίασε ένα νέο iOS 8 χαρακτηριστικό με την ονομασία Family Sharing. Είναι αρκετά παρόμοιο με το Home Sharing που ήδη είναι σε λειτουργία.

Το Family Sharing μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον διαμερισμό iTunes media από μουσική μέχρι και ταινίες, εφαρμογές και βιβλία. Επίσης μπορεί αυτοματοποιημένα να κάνει διαμερισμό φωτογραφιών, ημερολόγιων, υπενθυμίσεων και πολλών ακόμη. Ο χρήστης πλέον μπορεί να αναγνωρίζει τις συσκευές της οικογένειας του αλλά και των φίλων του. Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό αν ο μπόμπιρας σας αρέσκεται στο να εξαφανίζει το iPhone σας.

Η έμφαση βέβαια έχει δοθεί στις εφαρμογές μιας και η κεντρική συσκευή στο Family Sharing είναι συνδεμένη μια κάρτα τραπέζης και δέχεται ειδοποιήσεις όταν κάποιο άλλο μέλος πρόκειται να κάνει οποιαδήποτε αγορά από τον ίδιο λογαριασμό. Με το Family Sharing μπορούμε να έχουμε την ομαδοποίηση μέχρι και 6 συσκευών με την ίδια κάρτα στο iTunes.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.