ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / Η Apple παρουσιάζει το ‘HomeKit’ την πρώτη smart home πλατφόρμα της

Η Apple παρουσιάζει το ‘HomeKit’ την πρώτη smart home πλατφόρμα της

HomeKit

Όπως αναμένονταν η Apple ανακοίνωσε μια νέα πλατφόρμα για έξυπνα αξεσουάρ σπιτιού με την ονομασία HomeKit. Το νέο αυτό API που θα γίνει διαθέσιμο με το iOS 8 θα κάνει ευκολότερη την χρήση αυτών των αξεσουάρ και συσκευών μέσω iPhone αλλά και της Siri.

H πλατφόρμα θα επιτρέψει τους χρήστες να ελέγχουν έξυπνες συσκευές που θα ανήκουν στο HomeKit πρόγραμμα της Apple όπως πόρτες γκαράζ, φώτα και κάμερες ασφαλείας ακόμη και δίνοντας φωνητικά μια απλή εντολή.

Φανταστείτε λοιπόν να λέτε “είμαι έτοιμος για να ξαπλώσω” και όλες οι κλειδαριές του σπιτιού σας να κλειδώνουν και τα φώτα σιγά σιγά να σβήνουν.

Όπως και με άλλα API που έκανε διαθέσιμα η Apple στους προγραμματιστές της σήμερα θα είναι πολύ ενδιαφέρων να δούμε πως εφαρμογές τρίτων θα κάνουν χρήση αυτής της πλατφόρμας στο άμεσο μέλλον.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.