ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Η Apple προσλαμβάνει ακόμη έναν Tesla μηχανικό για το Project Titan

Η Apple προσλαμβάνει ακόμη έναν Tesla μηχανικό για το Project Titan

Tesla_Model_S_Indoors_trimmed-780x333

Η Apple έχει ήδη προσλάβει μια σειρά από ειδήμονες για το πλέον όχι και τόσο μυστικό εγχείρημα της για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Η εταιρεία μάλιστα όπως όλα δείχνουν προσέλαβε ακόμη ένα μηχανικό της Tesla Motors για αυτό ακριβώς τον σκοπό.

Ο Jamie Carlson ήταν senior μηχανικός στην Tesla και πλέον ανήκει στον δυναμικό της Apple για το Project Titan. Η πιο πρόσφατη αλλαγή του στο προφίλ του στο Linkedin δείχνει πως δουλεύει σε “Special Projects” για την Apple από τον Αύγουστο του 2015.

Ο Carlson δούλεψε στην Tesla στο Autopilot αυτοματοποιημένο σύστημα οδήγησης και κατά πάσα πιθανότητα οι γνώσεις του και η ειδίκευση του αυτή έχει μεταφερθεί πλέον στο Project Titan της Apple.

Αν και πολλές αναφορές κάνουν πλέον λόγο για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Apple δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν θα ενσωματώσει ένα αυτόματο σύστημα οδήγησης.

Οι αναφορές κάνουν λόγο πως ίσως δούμε για πρώτη φορά το Apple Car να ανακοινώνεται κάποια στιγμή μέχρι το 2020.

Η Apple ως τώρα έχει προσλάβει μηχανικούς και όχι μόνο από εταιρείες όπως οι Volkswagen, BMW AG, Ford Motor Company και Delphi Automotive από την στιγμή που ο Tim Cook έδωσε το πράσινο φως για αυτό το εγχείρημα το 2014.

Επισήμως η Apple και δημόσια δεν έχει επιβεβαιώσει καμιά της βλέψη για την αυτοκινητοβιομηχανία. Ο Jeff Williams όμως – αντιπρόεδρος της Apple πρόσφατα αποκάλεσε το αυτοκίνητο την ιδανική mobile συσκευή χωρίς όμως να πει κάτι περαιτέρω. Ο Marc Newson έχει αφήσει να εννοηθεί το ενδιαφέρον της Apple για αυτή την βιομηχανία αλλά και αυτός με την σειρά του ήταν άκρως λακωνικός ως προς τις βλέψεις της Apple σε αυτή την περιοχή.

Σχολιασμός στο φόρουμ  

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.