ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Η Apple σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με εταιρείες στον χώρο της Υγείας για το επερχόμενο Healthkit

Η Apple σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με εταιρείες στον χώρο της Υγείας για το επερχόμενο Healthkit

 

Health-iPhone--1024x686

Προετοιμαζόμενη για την έλευση της πλατφόρμας Healthkit στο iOS 8, η Apple είναι σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με κολοσσούς στον χώρο της Υγείας, ώστε μέσα από διάφορες συνεργασίες να καταστήσει το Healthkit  τον κύριο κόμβο σε ότι αφορά θέματα υγείας των χρηστών.

Σύμφωνα με το Reuters, η Apple είναι σε συνεχείς συνομιλίες με κλινικές όπως η Mount Sinai, Cleveland Clinic, John Hopkins καθώς και εταιρείες παροχής ιατρικών φακέλων ασθενών όπως η Allscripts και η Epic Systems, ώστε να διαμορφωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η πλατφόρμα Healthkit. Η Apple έχει ήδη ανακοινώσει ότι το Healthkit θα είναι ανοιχτό σε εφαρμογές τρίτων, για την συγκέντρωση δεδομένων, που εν συνεχεία θα είναι διαθέσιμα στον χρήστη μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής.

Είναι γνωστό ότι η Apple συνεργάζεται ήδη πάνω σε αυτόν τον τομέα με την Mayo Clinic, την Nike και την Epic, αλλά το τελευταίο καιρό πολλές εταιρείες του χώρου ανυπομονούν ώστε να μπουν στο άρμα  του Healthkit και να δέσουν τις εφαρμογές τους στο επερχόμενο iOS. Όπως αναφέρει μια πηγή, αυτές οι συνεργασίες πρέπει να περάσουν απο εξονυχιστικό έλεγχο καθότι αφορούν ευαίσθητα  προσωπικά δεδομένα που αφορούν στην υγεία των χρηστών και η Apple προσπαθεί να κινηθεί έτσι, ώστε να αποφύγει οποιαδήποτε καθυστέρηση λόγω κανονιστικών πλαισίων.

Για παράδειγμα, η Apple συνεργάζεται ήδη με την εταιρεία iHealth Labs, η οποία κατασκευάζει αξεσουάρ άθλησης και εφαρμογές καταγραφής φυσικής κατάστασης. Ο marketing chief της εταιρείας  Jim Taschetta, αναφέρει ότι γι’αυτούς το θέμα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων είναι τεράστιο και για τον λόγο αυτό προτείνει την ύπαρξη ενός “διακόπτη” που θα επιτρέπει στον χρήστη να επιλέγει αν θέλει η όχι εφαρμογές τρίτων να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα του.

Ενας απο τους υπαλλήλους της Apple που δουλεύει πάνω στην πλατφόρμα του Healthkit, ανέφερε στο Reuters , ότι η Apple σκέφτεται να διατηρεί τα δεδομένα στο iCloud με κρυπτογράφηση και επιπλέον το backend του Healthkit θα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε η ιδιωτικότητα να είναι ευθύνη των παρόχων υπηρεσιών υγείας κι όχι της Apple.

Επιπλέον, η Apple για να εναρμονιστεί με τους κανονισμούς και τις πολιτικές που αφορούν την προστασία προσωπικών δεδομένων, έχει προσλάβει ειδικούς νομικούς στον χώρο αυτό και ήδη εχει κάνει πολλαπλές συναντήσεις με την FDA αν και το περιεχόμενο των συζητήσεων δεν εχει δημοσιευθεί. Όσο πιο σύντομα ολοκληρωθούν οι συνομιλίες τόσο λιγότερο θολό θα είναι το τοπίο για την ανάπτυξη του Healthkit. Αν και πρώτη φορά αναπτύσσεται μια τέτοια πλατφόρμα που είναι ούτως ή άλλως περίπλοκη λόγω του θέματος της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, η Apple κινείται προσεκτικά ώστε να φέρει σε πέρας αυτό το δύσκολο έργο .

σχολιασμός στο φόρουμ

About Dimitris Makris

Dimitris Makris
Ο Δημήτρης αγάπησε την Apple με την πρώτη ματιά. Από το iPhone 3G και έπειτα δημιούργησε το δικό του οικοσύστημα με συσκευές της Apple και την ακολουθεί πιστά εδώ και χρόνια. Έχει δικό του μαγαζί γνωστού παρόχου της Ελλάδας και έτσι γνωρίζει πολλά πράγματα εκ των έσω.