ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Η Apple φτάνει σε διακανονισμό για το στήσιμο των τιμών στα e-books

Η Apple φτάνει σε διακανονισμό για το στήσιμο των τιμών στα e-books

iBooks-iOS-7

Σίγουρα δεν αποτελεί από τις πιο ένδοξες στιγμές στην ιστορία της Apple. H εταιρεία χθες έφτασε σε διακανονισμό με την ένωση καταναλωτών στις κατηγορίες για την αντιμονοπωλιακή τακτική της Apple στα e-books.  Η Apple με αυτό τον διακανονισμό φέρετε να γλιτώνει την δίκη που πέρα από την άσχημη εικόνα που θα έδινε στα στοίχιζε στην εταιρεία αποζημιώσεις ύψους μέχρι και $840 εκατομμύριων.

Το Bloomberg ήταν το πρώτο που ανέφερε την είδηση για αυτόν τον όπως όλα δείχνουν διακανονισμό χωρίς όμως να δώσει πολλές περισσότερες λεπτομέρειες. Η Apple είχε κατηγορηθεί για στήσιμο τιμών σε συνεργασία με μερικούς εκδότες με σκοπό την επίθεση κατά της Amazon. Πρωτεργάτης της ιδέας εμφανίστηκε να είναι ο Steve Jobs που ήθελε ένα ανταγωνιστικό μοντέλο αλλά όχι με τόσο θεμιτά μέσα.

O Steve Berman δικηγόρος και εκπρόσωπος του κατηγορητηρίου ανέφερε πως οι δικαστές θα αποφασίσουν πάνω σε ένα διακανονισμό αποφεύγοντας μάλλον τον δίκη που ήταν προγραμματισμένη τον επόμενο μήνα.

Η Apple ακόμη και αυτή την τροπή να πάρουν τα πράγματα φέρετε να θέλει να ασκήσει όπως και να έχει έφεση μιας και δεν συμφωνεί σε κανένα σημείο με τα όσα τις προσάπτουν.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.