ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / Η Corning ανακοίνωσε την παρασκευή 3D-shaped Gorilla γυαλιού που ίσως το δούμε στο iPhone

Η Corning ανακοίνωσε την παρασκευή 3D-shaped Gorilla γυαλιού που ίσως το δούμε στο iPhone

ff_gorillaglass4_f1-640x640

Σήμερα η εταιρεία Corning ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα στην παρασκευή γυαλιού με την δημιουργία του 3D-shaped Gorilla glass το οποίο μάλιστα θα είναι διαθέσιμο από τον επόμενο χρόνο. Το νέο γυαλί έχει ως μεγάλο του χαρακτηριστικό πως είναι σχεδιασμένο με καμπύλη για κινητές και wearable συσκευές και έτσι δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σκέφτηκαν πως ίσως η Apple το χρησιμοποιήσει πρώτη τόσο σε ένα επερχόμενο iPhone όσο και στο iWatch της.

Η Corning αποτελεί το βασικό προμηθευτεί γυαλιού της Apple για τις iOS συσκευές της εδώ και χρόνια.

Corning’s 3D-forming technology can achieve precise tolerances and high throughput on a platform that is more economical than alternative two-mold forming methods. This technology uses Gorilla Glass of uniform thickness, assisting designers to introduce thinner and lighter devices and leverage the emergence of conformable displays for mobile and wearable applications.

Ήδη υπάρχουν έντονες φήμες πως η Apple πειραματίζεται πάνω σε ένα iPhone με καμπύλη στην οθόνη του ενώ η ικανότητα ενός τέτοιου γυαλιού θα ήταν κάτι περισσότερο από χρήσιμη για το επερχόμενο iWatch της εταιρείας.

Η Corning στην ανακοίνωση της δεν αναφέρει αν αυτό το νέο 3D-shaped Gorilla γυαλί θα είναι το ίδιο εύκαμπτο όσο το Willow γυαλί. Για την ιστορία ο σχεδιασμός του Willow γυαλιού είναι τόσο εύκαμπτος και λεπτός που δίνει την δυνατότητα να τυλιχτεί γύρω από μια συσκευή. Η Corning βέβαια είχε τονίσει κατά το παρελθόν πως η τεχνολογία Willow για να βρει τον δρόμο της στην μαζική παραγωγή θα χρειαστεί περίπου τρία χρόνια.

Σχολιασμός στο φόρουμ

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.