ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Η Ericsson εκτείνει αγωγή ευρεσιτεχνίας κατά της Apple

Η Ericsson εκτείνει αγωγή ευρεσιτεχνίας κατά της Apple

Η Ericsson έχει καταθέσει αγωγές εναντίον της Apple στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία, μετά την αποτυχία να επιτευχθεί μια παγκόσμια συμφωνία αδειοδότησης με την εταιρεία για πάνω από δύο πρότυπα  και μη διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

ipad_iphone_ios_8-250x285

Η Ericsson υποστηρίζει ότι η Apple συνεχίζει να πουλάει το iPhone, iPad και άλλα προϊόντα που παραβιάζουν τις πατενταρισμένες τεχνολογίες της, κάποια σχετικά με τα πρότυπα 2G και 4G LTE, παρόλο που η σύναψη συμφωνίας εκμετάλλευσης έληξε τον Ιανουάριο.

Η Ericsson έχει προσπαθήσει να διατηρήσει πρότυπη άδεια ουσιωδών διπλωμάτων  ευρεσιτεχνίας με την Apple σχετικά με όρους που είναι δίκαιοι , εύλογοι και χωρίς διακρίσεις (FRAND), αλλά οι δύο εταιρείες δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία μετά από δύο χρόνια διαπραγματεύσεων. Ανίκανη  να επιλύσει την κατάσταση έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, η Ericsson έχει κατατεθεί αγωγές των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας κατά του iPhone maker στις Ηνωμένες Πολιτείες, και τώρα στην Ευρώπη, για τη διαμεσολάβηση από τα δικαστήρια.

Η Ericsson, ο μεγαλύτερος προμηθευτής εξοπλισμού δικτύων κινητής τηλεφωνίας, αρχικά υπέβαλε δύο καταγγελίες στην αμερικανική Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου και επτά καταγγελίες  στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για την Ανατολική Περιφέρεια του Τέξας κατά της Apple νωρίτερα αυτό το έτος. Στα τέλη Μαρτίου, η ITC συμφώνησε να ερευνήσει τους ισχυρισμούς για παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, με τη συμμετοχή 41  ασύρματων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας .

Η Apple κατέθεσε αρχικά αγωγή εναντίον της Ericsson, τον Ιανουάριο, με το επιχείρημα ότι ήταν απαιτητικά και υπερβολικά τα  δικαιωμάτα για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και όχι ουσιώδη με  τα πρότυπα LTE. Η Ericsson, η οποία κατέχει πάνω από 35.000 πατέντες, έκανε μηνύσεις  σε ένα δικαστήριο του Τέξας, λίγες ώρες αργότερα, ζητώντας κατ ‘εκτίμηση 250 εκατομμύρια δολάρια μέχρι $ 750 εκατομμύρια σε δικαιώματα ανά έτος από  την Apple για να συνεχίσει τη χορήγηση αδειών στις πατενταρισμένες ασύρματες τεχνολογίες της.

Σχολιασμός στο forum

About Christina Bourcha

Christina Bourcha
Η Χριστίνα είναι αρθρογράφος του Apple World Hellas.Είναι κάτοχος πτυχίου Ιστορίας και Εθνολογίας,μεταπτυχιακού στην διοίκηση σχολείων και πτυχίου Βοηθών Φαρμακείου (από σπόντα). Πρώτη και αγαπημένη συσκευή το iphone 3gs.Η πρώτη επαφή με την συσκευή ήταν πρωτόγνωρη!Προσεχώς κάτοχος imac και iphone 6 plus gold.Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την ζωγραφική,το διάβασμα και τη φωτογραφία.