ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / Η JPMorgan προβλέπει ότι στο iPhone 8 το Touch ID θα αντικατασταθεί από αναγνώριση προσώπου

Η JPMorgan προβλέπει ότι στο iPhone 8 το Touch ID θα αντικατασταθεί από αναγνώριση προσώπου

iphone-face-recognition

Το Touch ID είναι πλέον μια βασική τεχνολογία σε μια σειρά υπηρεσιών της Apple συμπεριλαμβανομένου και του Apple Pay. Ο αναλυτής της JPMorgan Rod Hall πιστεύει πως το επόμενης γενιάς iPhone ίσως αντικαταστήσει αυτή την αναγνώριση δαχτυλικού αποτυπώματος προς χάρη μιας αναγνώρισης προσώπου.

Αυτή του την πρόβλεψη την βασίζει στο γεγονός πως πολλές φήμες θέλουν την Apple να ενσωματώνει ένα 3D αισθητήρα στην εμπρόσθια όψη της συσκευή η οποία πλέον θα έχει και όλους τους υπόλοιπους αισθητήρες πίσω από την οθόνη μιας και τα πλαίσια θα εξαφανιστούν.

Έτσι και με βάση το παραπάνω ο Touch ID αισθητήρας δεν θα χρειάζεται και θα έχει μεγαλύτερη λογική η χρήση ενός βιομετρικού που θα μπορεί να αναγνωρίζει το πρόσωπο του χρήστη και που ο αναλυτής θεωρεί πως θα προσφέρει και μεγαλύτερη ακόμη ασφάλεια.

Η πρόβλεψη του επίσης στηρίζετε στο γεγονός ότι το iPhone 8 θα έχει ακόμη καλύτερη αδιαβροχοποίηση και έτσι και εκεί ένας τέτοιος αισθητήρας προσώπου θα έχει μεγαλύτερη βάση από τον τωρινό Touch ID που η χρήση του με βρεγμένα χέρια κλπ είναι πολύ δύσκολη.

Στον ανταγωνισμό αυτή την στιγμή έχουμε την Android πλατφόρμα να έχει ένα τέτοιο χαρακτηριστικό ασφαλείας με την ονομασία Trusted Face ενώ το Microsoft Surface Pro 4 έρχεται με κάτι αντίστοιχο και την ονομασία Hello.

H Apple λοιπόν ίσως φέτος και σύμφωνα πάντα με τον αναλυτή κινηθεί σε κάτι παραπλήσιο που αν δεν την οδηγήσει αυτομάτως στην κατάργηση του Touch ID ίσως το φέρει σαν τεχνολογία αρχικά για να συνυπάρχει στο επερχόμενο iPhone,

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.