ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / Η Microsoft παρουσίασε την ανταγωνίστρια της Siri, ‘Cortana’

Η Microsoft παρουσίασε την ανταγωνίστρια της Siri, ‘Cortana’

cortana

Έχουν περάσει σχεδόν 3 χρόνια από την στιγμή που η Apple παρουσίασε την υπηρεσία της Siri στο iPhone 4S και η Microsoft μόλις σήμερα παρουσίασε την δική της εκδοχή για έναν ψηφιακό βοηθό που ακούει στο όνομα Cortana. To όνομα της υπηρεσίας προέρχεται από έναν από τους ψηφιακούς χαρακτήρες του δημοφιλούς παιχνιδιού Halo.

Η ίδια υπηρεσία είναι μια μίξη από την Siri της Apple με το Google Now της Google. H επίσημη παρουσίαση της έγινε μαζί με την νέα αναβάθμιση που ακούει στο όνομα Windows Phone 8.1 και αναμένεται να δοθεί στο κοινό μέσα στους επόμενους μήνες.

Για την ενεργοποίηση της ο χρήστης θα πρέπει να χρησιμοποιήσει ένα από τα πλακίδια του Windows smartphone του ή μέσω της προ εγκατεστημένης επιλογής αναζήτησης. Από και έπειτα λειτουργεί ακριβώς όπως οι υπόλοιποι ψηφιακοί βοηθοί της αγοράς προσφέροντας πάνω κάτω τις ίδιες υπηρεσίες.

Η Microsoft έκανε διαθέσιμο το API της άμεσα και σε τρίτους προγραμματιστής για την δημιουργία νέων εφαρμογών.

Παρακάτω έχουμε ένα στιγμιότυπο από την παρουσίαση της Microsoft.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.