ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Η PayPal επιτίθεται στην νέα υπηρεσία Apple Pay της Apple

Η PayPal επιτίθεται στην νέα υπηρεσία Apple Pay της Apple

PayPal-Credit-Mobile-640x447

H PayPal μάλλον έχει αρχίσει να ανησυχεί και να αισθάνεται ότι απειλείται. Μετά την ανακοίνωση της νέας υπηρεσίας mobile πληρωμών από την Apple με την ονομασία Apple Pay η PayPal λανσάρισε μια μεγάλη διαφήμιση στους The New York Times, κατακρίνοντας την ασφάλεια της Apple βασιζόμενη στο σκάνδαλο με την διαρροή των φωτογραφιών των διασημοτήτων.

Η αναφορά γίνεται σε αυτό που ονομάστηκε Fappening και που έχει να κάνει με την διαρροή πολλών φωτογραφιών διασημοτήτων από τους iCloud διακομιστές της Apple. Συγκεκριμένα διαβάζουμε:

“Εμείς οι άνθρωποι θέλουμε τα χρήματα μας να είναι ασφαλισμένα καλύτερα από ότι οι selfies μας. H PayPal προστατεύει την οικονομία των ανθρώπων”

paypal-e28093-we-the-people-ad

Αξίζει να τονίσουμε πως και η PayPal δεν έχει το καλύτερο ιστορικό ασφαλείας στις συναλλαγές της ενώ το two-factor verification που χρησιμοποιηθεί έχει ήδη βρεθεί αν έχει ευπάθειες την στιγμή που η εταιρεία eBay που είναι η βάση της PayPal δέχτηκε πρόσφατα μια μεγάλη επίθεση.

Δεν αποτελεί έκπληξη πως ο ανταγωνισμός και σε αυτό το κομμάτι θα επιτεθεί στην Apple. Η PayPal σε περίπτωση που το Apple Pay ξεκινήσει δυνατά και κατόπιν παγιωθεί στην αγορά θα χάσει ένα τεράστιο μέρος των εσόδων της.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.