ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / Η Yahoo θέλει να εκθρονίσει την Google από το iOS

Η Yahoo θέλει να εκθρονίσει την Google από το iOS

Marissa-Mayer-Yahoo

H Yahoo θέλει να αυξήσει την παρουσίαση της στις κινητές συσκευές προσπαθώντας να πείσει την Apple να παρατήσει την Google ως default μηχανή αναζήτησης στις iOS συσκευές, σύμφωνα με σημερινό άρθρο του Recode.

H Marissa Mayer, CEO της Yahoo και μια εκ των πιο δυναμικών γυναικών στον χώρο έχει ετοιμάσει μια τεράστια αντεπίθεση στην Google και ο πρώτος σταθμός αυτής της επιθετικής πολιτικής είναι οι iOS συσκευές.

Η εταιρεία δεν έχει κάνει όπως είναι φυσικό διαθέσιμα τα πλάνα της αλλά όλα συνηγορούν πως μια πολύ δυνατή παρουσίαση έχει ετοιμαστεί για την Apple και τους executives της ώστε να πειστούν να εγκαταλείψουν την Google.  Επίσης φήμες θέλουν την Marissa Mayer να έχει ήδη συνομιλίες με τον Jonathan Ive προς αυτό τον σκοπό.

“Η Marissa το θέλει όσο τίποτα άλλο” δηλώνουν οι συνεργάτες της.

Οι σχέσεις Yahoo και Apple είναι εδώ και χρόνια καλές με την Yahoo να είναι ήδη η default υπηρεσία στις εφαρμογές της Apple Stock και Weather. Αν καταφέρουν να γίνουν και η default μηχανή αναζήτησης στο iOS η εταιρεία θα έχει άμεσα αύξηση κερδών από διαφημιστές κάτι που η Marissa το θέλει όσο τίποτα άλλο.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.