ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Οδηγοί / Θέματα Apple ID & iCloud σε αγορά μεταχειρισμένου Mac

Θέματα Apple ID & iCloud σε αγορά μεταχειρισμένου Mac

icloud_lightning-4e738a5-intro-thumb-640xauto-25565

Σε αγορά μεταχειρισμένου Mac που σας παραδόθηκε “ως έχει” πέρα του ότι το μηχάνημα ενδέχεται να μην είναι ασφαλές, είναι αναμενόμενο να ανακύψουν και διάφορα άβολα θέματα.

Ένα από αυτά μπορεί να είναι η χρήση της Apple ID σας για updates όπου δεν σας επιτρέπεται η πρόσβαση στα iTunes και Mac App Stores. Εμφανίζεται δηλαδή γκριζαρισμένη η Apple ID του προηγούμενου κάτοχου και ζητείται το password του. Παράλληλα, δεν μπορείτε να πληκτρολογήσετε στο σχετικό πεδίο την δική σας Apple ID.

Αν δε ο προηγούμενος κάτοχος δεν έχει κάνει “Deauthorize This Computer” στο iTunes ▹ Store, δεν είναι εφικτό για εσάς το άμεσο “Αuthorize This Computer” με την Apple ID σας. Θα πρέπει να περιμένετε για 90 ημέρες, ή να ζητήσετε βοήθεια από το iTunes Support ή την συνδρομή του προηγούμενου κάτοχου για απ-εξουσιοδότηση του μηχανήματος.

Όσο αφορά στην προσπάθεια για δημιουργία του λογαριασμού σας iCloud μπορεί να εμφανισθεί το σφάλμα “ Account limit reached” που προκαλείται από τον περιορισμό της Apple σε τρεις λογαριασμούς ανά μηχάνημα. Αν δηλαδή ο προηγούμενος κάτοχος έχει εξαντλήσει το όριο θα εμφανισθεί το μήνυμα, που δεν εξαλείφεται. Θα πρέπει λοιπόν να ζητήσετε βοήθεια από το iCloud Support, ή την συνδρομή του προηγούμενου κάτοχου.

Επισημαίνεται ότι ο περιορισμός δεν ισχύει σε Apple ID accounts που χρησιμοποιούνται σε άλλες υπηρεσίες όπως τα iTunes και Mac App Stores ή iMessage, όπου μπορείτε να δημιουργήσετε όσους λογαριασμούς θέλετε.

▲ Η πρώτη ενέργεια που συνιστάται λοιπόν σε παραλαβή ενός τέτοιου μηχανήματος, είναι να στήσετε την δική σας “καθαρή” εγκατάσταση.

Πηγή:Macnotes.gr 

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.