ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / App Store / Κινέζοι εργαζόμενοι επηρεάζουν τις λίστες των εφαρμογών στο App Store

Κινέζοι εργαζόμενοι επηρεάζουν τις λίστες των εφαρμογών στο App Store

Ranking-manipulation

O αγγλικός όρος  “app manipulation farm” ακούγεται σαν κάτι ή μάλλον σαν ένα χώρος όπου πολλοί προγραμματιστές πηγαίνουν τα Σαββατοκύριακα τους για να δημιουργήσουν ή να βελτιώσουν τις εφαρμογές τους.

Στην πραγματικότητα όμως, όπως μπορείτε να δείτε από την παραπάνω φωτογραφία, είναι ένας χώρος όπου οι προγραμματιστές πληρώνουν χρήματα έτσι ώστε η εφαρμογή τους να εμφανιστεί μέσα στις top λίστες της Apple παράνομα.

Γιατί όμως ένας προγραμματιστής να θέλει να κάνει κάτι τέτοιο; Ο λόγος είναι πως οι περισσότερες λήψεις και σε συνδυασμό με θετικές κριτικές θα αυξήσει τις πιθανότητες η εφαρμογή να κάνει την εμφάνιση της στις top λίστες μιας χώρας και έτσι να γίνει καλύτερο promoting της και ακόμη περισσότεροι άνθρωποι να την κατεβάσουν.

Η φωτογραφία δείχνει μια εργαζόμενο σε μια τέτοια φάρμα να κάθετε μπροστά από περίπου 100 iPhone 5C. Ο ρόλος της είναι να κάνει συνεχώς λήψεις, εγκαταστάσεις και απεγκαταστάσεις συγκεκριμένων εφαρμογών συνεχώς έτσι ώστε αυτές να ανέβουν στις λίστες του App Store.

H φωτογραφία αυτή που διέρρευσε ακολουθήθηκε και από μια δεύτερη που δείχνει τις τιμές που κάποιος πρέπει να πληρώσει για κάτι τέτοιο.

app-store-manipulation-prices

Έτσι λοιπόν για να φτάσει κάποιος την εφαρμογή του στις κορυφαίες 10 δωρεάν εφαρμογές θα πρέπει να δώσει περί τα $11,200. Για να παραμείνει εκεί θα πρέπει κάθε εβδομάδα να δίνει άλλα  $65,000.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.