ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Μαντέψτε ποιά εταιρεία είναι πλέον επισήμως στην 5η θέση πωλήσεων Η/Υ παγκοσμίως………η Apple!

Μαντέψτε ποιά εταιρεία είναι πλέον επισήμως στην 5η θέση πωλήσεων Η/Υ παγκοσμίως………η Apple!

Φαίνεται ότι τα παλικάρια στο Cupertino έχουν πάρει φωτιά και ανεβάζουν συνεχώς τον πήχη, κατακτώντας το ένα ορόσημο πίσω απ’ τ’ άλλο!

Είναι γεγονός ότι για πάρα πολλά χρόνια η κοινότητα των φίλων των Mac δεν ήταν και η πολυπληθέστερη. Στην καλύτερη των περιπτώσεων αντιμετωπίζονταν σαν μια κλειστή σέκτα για ελάχιστους μυημένους/παλαβούς που επέμεναν να αγοράζουν αυτά τα προϊόντα. Τα τελευταία χρόνια όμως με σταθερά και προσεκτικά βήματα η Apple σχεδίασε την “ολική επαναφορά” στο προσκήνιο των νέων Mac. Με αιχμή του δόρατος το Macbook Air – κατ’ εμέ το καλύτερο προϊόν που έχω αποκτήσει ποτέ, την περαιτέρω αναγνωρισιμότητα που απέκτησε η εταιρεία με τα i-προϊόντα καθώς και με την σύγκλιση τεχνολογιών που επιτρέπει την δια-λειτουργικότητα μεταξύ συσκευών iOS & OS X, όχι μόνο κράτησε σταθερές τις πωλήσεις της σε μια εποχή που οι Η/Υ έχαναν συνεχώς μερίδιο, αλλά πήρε και μερίδιο αγοράς.

Mac_Shipments_IDCΗ τελευταία αναφορά που μας έρχεται από το IDC, δείχνει μια αύξηση πωλήσεων κατά 8.9% σε σχέση με πέρσι και συνολικό αριθμό πωλήσεων 4.9 εκατομμύρια τεμάχια. Εκτοπίζοντας την ASUS από την 5η θέση, πλέον η Apple ανήκει στο elite group κατασκευαστών παγκοσμίως, ενώ για την αγορά των ΗΠΑ καταλαμβάνει την 3η θέση. Αναμένοντας και την παρουσίαση της 16ης Οκτωβρίου όπου θα δούμε πολλά νέα προϊόντα στην κατηγορία των Mac, το συμπέρασμα που βγάζουμε όπως είπαμε και στην αρχή είναι ότι ο Tim Cook και η παρέα του έχουν πολύ μεγάλη όρεξη…..

 

σχολιασμός στο φόρουμ

About Dimitris Makris

Dimitris Makris
Ο Δημήτρης αγάπησε την Apple με την πρώτη ματιά. Από το iPhone 3G και έπειτα δημιούργησε το δικό του οικοσύστημα με συσκευές της Apple και την ακολουθεί πιστά εδώ και χρόνια. Έχει δικό του μαγαζί γνωστού παρόχου της Ελλάδας και έτσι γνωρίζει πολλά πράγματα εκ των έσω.