ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / Μεγάλη επιχείρηση των Κινεζικών αρχών για την καταστολή των iPhone 6 διαρροών και αξεσουάρ

Μεγάλη επιχείρηση των Κινεζικών αρχών για την καταστολή των iPhone 6 διαρροών και αξεσουάρ

DSCN8122-620x400

H Αpple ζήτησε από τις Κινεζικές αρχές να πιάσουν όσους είναι υπεύθυνοι για διαρροές σχετικά με το iPhone 6 στις 27 Μαΐου κάτι που οδήγησε σε μια μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας.

Πρώτος την είδηση την μετέφερε μέσω Twitter ο γνωστός για τις αποκαλύψεις του γύρω από νέα προϊόντα της Apple αυστραλιανός Sonny Dickson.

“Δεδομένο: Η Apple ζήτησε από τις Κινεζικές αρχές να πιάσουν όποιον επιχειρεί να κάνει και να βγάλει κέρδος από διαρροές για το iPhone 6. Περισσότεροι από 200 αστυνομικοί προσπαθούν να πιάσουν οποιονδήποτε παράνομα προσπαθεί αν πουλήσει iPhone 6 αξεσουάρ.”

Η είδηση επιβεβαιώθηκε και σήμερα ο Dickson εξήγησε καλύτερα το τι έγινε.

“Στις 27 Μαΐου μια γιγάντια επιχείρηση ξεκίνησε με τις αρχές Shen Zhen Customs (Shenzhen anti-smuggling governing body), και Hua Qiang street authorities στο εμπορικό κέντρο YuanWang  για να πιάσουν οποιονδήποτε έλεγε πως πουλούσε παράνομα συσκευές ή ψεύτικες συσκευές της Apple και όχι μόνο.”

Πίσω από αυτή την επιχείρηση πιστεύετε πως βρίσκεται η Apple μιας και μπορούν να ελέγχουν αρκετά καλά τις παράνομες συσκευές μέσω τον σειριακών τους αριθμών. Όσο για τις διαρροές και τα mockups που πουλιούνται παράνομα εκεί η εταιρεία δεν ήθελε μεγάλη φαντασία για να βρει από που ξεκινάνε.

Screen Shot 2014-05-31 at 3.40.40 AM

Υπάρχουν 3 μεγάλοι παίχτες και μεταπωλητές σε αυτό τον χώρο που έχουν 10 αποθήκες και 38 καταστήματα μέσα σε αυτό το εμπορικό κέντρο και που πιάστηκαν εξαπίνης όταν περισσότεροι από 100 αστυνομικοί έκαναν εισβολή στους χώρους τους. Χιλιάδες προϊόντα στην πλειοψηφία τους παράνομα κατασχέθηκαν και είχαν να κάνουν τόσο με την Apple όσο και την Samsung.

Είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση με την Apple να φημολογείται πως δεν ήθελε πλέον iPhone 6 αξεσουάρ και mockups να διαρρέουν στην αγορά και να πουλιούνται παράνομα πριν την κυκλοφορία της συσκευής. Κάτι που είχε γίνει και σε μεγάλη έκταση με τα iPhone 5/5s/5c.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.