ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Μεγάλο κενό ασφαλείας έσπευσε να κάνει patch η Apple άμεσα

Μεγάλο κενό ασφαλείας έσπευσε να κάνει patch η Apple άμεσα

apple-hacker-antisec

To 9to5Mac αναφέρει την τεράστια έκπληξη τους όταν χθες ένας τελείως άγνωστος αναγνώστης τους έστειλε ένα email που περιείχε προσωπικές πληροφορίες καθώς και αριθμούς τηλεφώνων αρκετών συντακτών του blog μαζί με παρόμοια στοιχεία για αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη της Apple.

Χθες η Apple χωρίς καμιά προειδοποίηση έβαλε offline το Developer Center της αναφέροντας πως κάνει κάποιες εργασίες αναβάθμισης αλλά όταν επανήλθε δεν υπήρχαν κάποιες αλλαγές.

Όπως αποκαλύπτεται σήμερα η Apple τάχιστα προσπάθησε να καλύψει ένα μεγάλο κενό ασφαλείας το οποίο έδινε πρόσβαση στον οποιοδήποτε στα προσωπικά στοιχεία εγγεγραμμένων προγραμματιστών του iOS, OS X, Safari αλλά και κάθε υπαλλήλου της Apple.

Το κενό ασφαλείας ανακαλύφτηκε από τον προγραμματιστή Jesse Järvi  που το δημοσιοποίησε το Σάββατο.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε πως κάποιος μπορούσε σχετικά εύκολα να έχει πρόσβαση σε όλες αυτές τις πληροφορίες.

Το κενό ασφαλείας ήταν τόσο σοβαρό που η Apple κινήθηκε με τεράστια ταχύτητα για να το επιδιορθώσει!

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.