ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / Μελλοντικές μπαταρίες των iPhones θα κατασκευάζονται από ρομπότ;

Μελλοντικές μπαταρίες των iPhones θα κατασκευάζονται από ρομπότ;

Screen-Shot-2014-03-24-at-10.31.07-640x426

Η Apple θα ξεκινήσει την κατασκευή μπαταριών iPhone με έναν αυτοματοποιημένο τρόπο ξεκινώντας από φέτος. Αυτή είναι η νέα αναφορά που μας έρχεται από το DigiTimes.

H απόφαση αυτή έχει να κάνει με την κατάσταση του εργατικού δυναμικού στην Κίνα σε συνδυασμό με τον χρόνο που χρειάζονται οι νέοι εργαζόμενοι για να εκπαιδευτούν πάνω σε μια νέα τεχνική. Η Apple έχει ήδη αυτοματοποιήσει την παραγωγική γραμμή των iMac και Mac Pro σε ποσοστό μεγαλύτερο της τάξης του 90%.

Κάτι αντίστοιχο στην περίπτωση τον μπαταριών θα οδηγούσε σε εξοικονόμηση χρημάτων για την εταιρεία σε βάθος χρόνου. Επίσης θα σήμαινε πως η εταιρεία θα μπορούσε να μεταφέρει την παραγωγική αυτή μονάδα οπουδήποτε στον κόσμο αν και είναι αμφίβολο αν η Apple θέλει να κάνει κάτι τέτοιο.

Η φήμη αυτή έρχεται μετά τις πρόσφατες αναφορές πως τόσο η Pegatron όσο και η Foxconn ετοιμάζονται πυρετωδώς για την παραγωγή του νέου iPhone 6.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.