ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Accessories / Μια προσεκτική ματιά στο πώς λειτουργεί το Apple Watch στο νερό

Μια προσεκτική ματιά στο πώς λειτουργεί το Apple Watch στο νερό

Η Apple είναι προσεκτική με το Apple Watch της και δεν διαθέτει στην αγορά τη συσκευή ως αδιάβροχη, αλλά αντίθετα δίνει μια βαθμολογία αντίστασης νερού των IPX7. Η Apple υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να φορέσετε το ρολόι στη βροχή ή όταν πλένετε τα χέρια σας, αλλά η εταιρεία δεν συνιστά να βυθίσετε στο νερό τη συσκευή.

Πολλοί ιδιοκτήτες του Apple Watch που έχουν δοκιμάσει την αντοχή του στο νερό , κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ρολόι της Apple είναι τελικά πιο ανθεκτικό στο νερό από ό, τι η ίδια η Apple υποστηρίζει. Επέζησε μετά από βύθιση σε ένα κουβά, κολύμπι στην πισίνα, χρονοβόρες δοκιμές με κολύμπι, και τέλος με μια βουτιά 10 μέτρων χωρίς να πάθει την παραμικρή ζημιά.

applewatchwater

 

Ο iOS προγραμματιστής Craig Hockenberry του Iconfactory ακολούθησε κάθε μία από αυτές τις δοκιμές με μια ενδελεχή ματιά στην ικανότητα του Apple Watch να λειτουργεί στο νερό, και κατέγραψε όλα αυτά σε μια λεπτομερή αναφορά που αξίζει να διαβάσετε.

Ο Hockenberry φοράει το Apple ρολόι του, κολυμπά σε δύο πισίνες και στον ωκεανό χωρίς να πάθει κάποια αισθητή ζημιά. Επειδή άλλες εκθέσεις έχουν ήδη αποδείξει ότι το ρολόι της Apple μπορεί να λειτουργήσει στο νερό κανονικά, ο Hockenberry πηγαίνει βαθύτερα και εξετάζει πόσο καλά μπορεί να λειτουργήσει το ρολόι ενώ είναι στο νερό, πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ενώ κολυμπά, πόσο ακριβής είναι η παρακολούθηση των δεδομένων για δραστηριότητες με βάση το νερό, όπως το κολύμπι, και πώς να κρατήσει το ρολόι της Apple σε καλή κατάσταση μετά από χρήση σε αλμυρό νερό και χλώριο.

Η capacitive touch screen του Apple Watch δεν λειτουργεί ενώ η συσκευή είναι κάτω από το νερό, ούτε το Force touch . Αυτό είναι ένα πρόβλημα κατά τη χρήση του Work out app, δεδομένου ότι δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στο νερό, και περιστασιακά, το νερό μπορεί να ενεργοποιήσει ένα ισχυρό κτύπημα στην οθόνη, με την εναλλαγή από το χρονόμετρο στην καταμέτρηση θερμίδων. Μια προπόνηση μπορεί να ξεκινήσει μόνο πριν μπείτε στο νερό και  να λήξει αμέσως μόλις βγείτε έξω, σε ορισμένες ανακρίβειες.

O Hockenberry  υποθέτει ότι η Apple συνιστά στους πελάτες να μην χρησιμοποιούν το ρολόι της Apple στο νερό, λόγω της ακανόνιστης συμπεριφοράς που προκαλείται όταν η οθόνη είναι υγρή. Όπως προτείνει, είναι πιθανό το water activity tracking να βελτιωθεί με την κυκλοφορία του WatchOS 2, εάν οι εγγενείς εφαρμογές για την κολύμβηση επιτρέπονται, αλλά δεν είναι σαφές αν η Apple θα εγκρίνει τις swimming apps καθώς οι οποίες ενθαρρύνουν τους χρήστες να φορούν το ρολόι της Apple με έναν τρόπο που η Apple δεν υποστηρίζει.

Σχολιασμός στο Forum

About Christina Bourcha

Christina Bourcha
Η Χριστίνα είναι αρθρογράφος του Apple World Hellas.Είναι κάτοχος πτυχίου Ιστορίας και Εθνολογίας,μεταπτυχιακού στην διοίκηση σχολείων και πτυχίου Βοηθών Φαρμακείου (από σπόντα). Πρώτη και αγαπημένη συσκευή το iphone 3gs.Η πρώτη επαφή με την συσκευή ήταν πρωτόγνωρη!Προσεχώς κάτοχος imac και iphone 6 plus gold.Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την ζωγραφική,το διάβασμα και τη φωτογραφία.